Kontakta oss

Boka konferens

E-post: bokningen@sigtunahojden.se

Telefon: +46 8-592 576 61

 

Boka hotell

E-post: info@sigtunahojden.se

Telefon: +46 8-592 577 00

 

Boka bord

E-post: restaurangskog@sigtunahojden.se

Telefon: +46 7-617 422 07

 

Boka spa

E-post: spa@sigtunahojden.se

Telefon: +46 7-059 222 28

 

Besöksadress

Hertigvägen 7

193 31, Sigtuna

Org. nummer: 559 039-2279

 

Vår vision

Ägaren och VD:n Lotta Giesenfeld Boman har mer än 30 års erfarenhet inom besöksnäringen och tillsammans med engagerade medarbetare tagit Sigtunahöjden till nya höjder. Med hjälp av vision och värdeord som genomsyrar ägardirektiven och verksamheten strävar Sigtunahöjden att tillhöra i toppskiktet av mötesanläggningar i världen.

Vår vision: Tillsammans för en hållbar framtid.

Våra värdeord: hållbar, tillsammans, lärande och ”WOW”.

Mötesplatsen med en 1000 årig historia

I Sigtuna har möten stått i fokus sedan Sveriges första kung, Erik Segersäll, grundade staden ca år 980. Sigtunahöjden arbetar vidare och utvecklar mötestraditionen med kompetens och erfarenhet. Med detta i åtanke väljer många Sigtunahöjden för sina möten, konferenser och fester.

Hållbarhet på Sigtunahöjden

Vi arbetar för att göra er nästa konferens mer hållbar och miljövänlig. Vi tar ansvar för de krav och behov som människor, företag och miljön ställer. Genom vårt arbete med FNs globala mål, vill vi inspirera kunder och samarbetspartner till att bidra till en bättre värld.

Jobba hos oss

Vi är ett passionerat team som vill uppmuntra varandra att tänka hållbart och utvecklas tillsammans. Med förmåner som fördelaktig ob-ersättning och rabatter på olika anläggningar är det inte konstigt att vilja bli en höjdare med oss:

 

Frågor och svar

Kan jag åka kommunalt till Sigtunahöjden?

Från Stockholm och Uppsala

Tag SJ:s Uppsalapendel eller SL:s pendeltåg till Märsta station. Vid Märsta station byte till buss 575 – se under Märsta Station. Från Uppsala kan du även ta buss 181 med byte till buss 183 i Vassunda.

Från Stockholm Arlanda Airport

Tag SL:s buss 583 till Märsta station. Bussen avgår utanför respektive ankomsthall två gånger per timme. Vid Märsta Station byte av buss – se under Märsta station.

Från Märsta Station

Tag buss 575 mot Sigtuna Hällsboskolan. Stig av vid hållplats Stora Sjudargården, gå bakåt i bussens riktning, sväng upp vänster på en gång och följ därefter skyltar till Sigtunahöjden, ca 5 minuters promenad.

Från Sigtunahöjden till Märsta Station

Promenera ca 250 m till hållplats Stora Sjudargården och tag buss 575 från till Märsta Station, ca 5 minuters promenad.

Kolla tidtabeller på SL eller UL.

Var parkerar jag?

Vi har gratis parkering precis utanför våra lokaler.

Kan jag ladda min elbil?

Ja, vi har 13 laddstolpar för elbilar och det debiteras via appen InCharge. Parkeringen är i första hand till Sigtunahöjdens gäster, men alla är välkomna att ladda i mån av plats, även nätter och helger. Stolparna laddar ca 11 kwh/tim och ca 30kwh på 3 timmar.

Kan man åka taxi till och från Arlanda flygplats?

Ja och vi hjälper gärna till med att boka en åt dig. Vi använder oss av Taxi Stockholms tjänster.

Hur långt är det till Sigtuna centrum?

Till Sigtunas centrum, Stora torget och Stora gatan är det ca 20 minuters promenad och ca 2-3 minuters bilfärd.

Hur kör jag bil från Stockholm till Sigtunahöjden?

E4:an mot Uppsala, tag av vid avfarten skyltad: Sigtuna Märsta Arlanda stad. Följ sedan vägen skyltad Sigtuna väg 263. Nu är det ca 14 km kvar till Sigtunahöjden.
Du kör mot Sigtuna rakt fram genom alla rondeller, den sista skyltad Sigtuna V. Följ vägen Hotellslinga V, 2 km rakt fram och upp på en höjd. Där svänger du vänster vid skylten Sigtunahöjden Hotell och konferens. Kör Hertigvägen till slutet.

Hur kör jag bil från Uppsala till Sigtunahöjden?

E4:an mot Stockholm, tag av mot Sigtuna vid avfarten skyltat: Sigtuna Märsta, Arlanda stad. Följ sedan vägen skyltad Sigtuna väg 263. Nu är det ca 14 km kvar till Sigtunahöjden.
Du kör mot Sigtuna rakt fram genom alla rondeller, den sista skyltad Sigtuna V. Följ vägen Hotellslinga V, 2 km rakt fram och upp på en höjd. Där svänger du vänster vid skylten Sigtunahöjden Hotell och konferens. Kör Hertigvägen till slutet.

Jag har matallergi, hur gör jag?

Vår målsättning är att servera en hållbar måltidsupplevelse med omsorg om råvaror, miljö och natur. Berätta vid bokningstillfället om du behöver specialkost så ordnar vi att alla får god mat och kan äta tillsammans. Som specialkost klassas livsmedelsverkets 14 allergener, vegetarisk och vegansk kost. Anmäl specialkost senast 5 arbetsdagar i förväg till din kontaktperson hos oss. Ej föranmäld specialkost, enligt ovan, debiteras med fullt pris och produceras extra i den mån vi kan tillgodose deltagarens behov. Notera dock att vi inte har möjlighet att tillgodose diverse dieter.

Maila oss i god tid innan din vistelse, så ser vi till att du får rätt mottagande beroende på vilken typ av allergi du har. Väl på plats vill vi att du ger dig till känna så vi vet vem du är.

Se hela vår Policy för specialkost här.

Kan jag få en matbit om jag anländer kvällen före konferensen?

Självklart! Baren och köket har öppet fram till kl 22.00.

När serveras frukosten?

Måndag-fredag 7.00-10.00

Frukostbuffén har öppet under utvalda helger. Håll utkik på vår Facebook-sida för öppettider för helger. Alternativt kan du gå in på vår onlinebokning och hitta tillgängliga datum och dessutom få ett lägre pris när du bokar och betalar online.

Hur ser er alkoholpolicy ut?

Enligt vår policy ska alla alkoholhaltiga drycker samt övrig dryck beställas genom Sigtunahöjden. Vi tillåter ingen egen medhavd mat, eller dryck inom vårt område.

Har alla rum TV?

Det finns TV på alla rum med kanal 1, 2, 4, 5, 6 och Skynews.

Finns det hårtork på rummet?

Ja, det finns hårtork på rummet.

Finns det rum för rullstolsburna?

Ja, det finns två rum som är anpassade för rullstol. Kontakta receptionen för bokning.

Kan jag stryka mina kläder på rummet?

Det finns tillgång till strykjärn och strykbräda i varje hotellkorridor.

Kan jag ta med husdjur?

Vi tar gärna emot ledarhundar. Vi har även tre tvåbäddsrum för dig som vill ta med ditt husdjur mot en extra avgift. Förboka via mail till info@sigtunahojden.se. Pris 300 kr/rum och natt. Husdjur får inte vistas i andra utrymmen än det avsedda hotellrummet.

Är det rökfritt på Sigtunahöjden?

Sigtunahöjden är en rökfri arbetsplats. På Sigtunahöjden månar vi om allas hälsa. Våra gäster får röka utomhus vid de utplacerade askfaten.

Har ni gratis wifi?

Absolut! Lösenord för trådlöst nätverk hämtas i receptionen. Hastigheten är 200 Mbit.

Kan jag träna hos er?

Ja, det går alldeles utmärkt. Det finns ett träningsrum på Sigtunahöjden med bland annat fria vikter, kettle bells och en crosstrainer. Utanför dörren finns det fina promenadvägar och joggingspår. Hör dig för vid ankomst så får du bästa träningstipsen av oss.

Vad kan jag göra på plats när jag har några minuter/timmar över?

Sigtunahöjden ligger i Sigtuna, Sveriges första stad med en över 1000 år lång historia. Längs Stora gatan hittar du också många fina fik och butiker. Vi hjälper dig gärna med kartor och tips i receptionen.

Hur ser ert hållbarhetsarbete ut?

Sigtunahöjden andas hållbart. Vi är Svanenmärkta och en del av Hållbar destination – hållbarhetsnätverket inom Destination Sigtuna. Våra råvaror kommer från närliggande gårdar och vi prioriterar ekologiska produkter. Vi har även två bikupor för att bidra till biologisk mångfald genom att öka pollineringen. Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet här.