Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 tävlar vår kock Sofie Lidén om förstaplatsen.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 22

Måndag

Lunch

Höjdens Pyttipanna med inlagda betor, stekt ägg och senap

Middag

-

Tisdag

Lunch

Sesambakad kyckling med broccoli, ris och sötsur sås

Middag

-

Onsdag

Lunch

Fläsklägg med buljongkokta grönsaker och pepparrot

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Torsdag

Lunch

Kålpudding med potatis, gräddsås och lingon

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Fredag

Lunch

Flankstek med potatisgratäng och färska bönor

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny eller kom förbi för kvällens trerätters:

(Fredagens meny finns även som take-away)

Pilgrimsmussla, gravad citron, brynt smör, björk, gurka, kavring
Kalv, primörer, färsk vitlök
Rabarber, jordgubbe, vanilj, mandel

Söndag

Morsdag

Välkomna att njuta av en trerätters måltid i Restaurang Skog för att fira Mors Dag.

Middag

Vecka 23

Måndag

Lunch

Wallenbergare med tillbehör

Middag

-

Tisdag

Lunch

Kyckling med en asiatisk nudelsallad

Middag

-

Onsdag

Lunch

Viltfärsbiffar med svampgräddsås, rårörda lingon,
karameliserad lök och kokt potatis

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Torsdag

Lunch

Lammstek med rotfruktsgratäng

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Fredag

Lunch

Kalvstek med gräddsås, svartvinbärsgelé, broccoli,
rostade rotfrukter

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny eller avnjut fredagens trerätters.

Pilgrimsmussla, gravad citron, brynt smör, björk, gurka, kavring
Kalv, primörer, färsk vitlök
Vit choklad, jordgubbar, viol, macadamia

Vecka 24

Måndag

Lunch

Höjdens Pyttipanna med inlagda betor, stekt ägg och senap

Middag

-

Tisdag

Lunch

Sesambakad kyckling med broccoli, ris och sötsur sås

Middag

-

Onsdag

Lunch

Fläsklägg med buljongkokta grönsaker och pepparrot

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Torsdag

Lunch

Kålpudding med potatis, gräddsås och lingon

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Fredag

Lunch

Flankstek med potatisgratäng och färska bönor

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny eller kom förbi för kvällens trerätters:

(Fredagens meny finns även som take-away)

Pilgrimsmussla, gravad citron, brynt smör, björk, gurka, kavring
Kalv, primörer, färsk vitlök
Vit choklad, jordgubbar, viol, macadamia

Vecka 25

Måndag

Lunch

Wallenbergare med tillbehör

Middag

-

Tisdag

Lunch

Kyckling med en asiatisk nudelsallad

Middag

-

Onsdag

Lunch

Viltfärsbiffar med svampgräddsås, rårörda lingon,
karameliserad lök och kokt potatis

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Torsdag

Lunch

Lammstek med rotfruktsgratäng

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny

Fredag

Lunch

Kalvstek med gräddsås, svartvinbärsgelé, broccoli,
rostade rotfrukter

Middag

Välkomna att beställa någonting från vår barmeny eller avnjut fredagens trerätters.
Fredagens meny finns även som take-away.

Pilgrimsmussla, gravad citron, brynt smör, björk, gurka, kavring
Kalv, primörer, färsk vitlök
Vit choklad, jordgubbar, viol, macadamia

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Skagentoast halv 129 kr, hel 169 kr


Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Ceasarsallad med räkor


189 kr

Räkor, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Ceasarsallad med kyckling och bacon


169 kr

Kyckling, bacon, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


185 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Nybakad chokladfondant


125 kr

Serveras med kökets utvalda sorbet.

Vaniljpannacotta


95 kr

Serveras med rabarber och jordgubbssorbet

Barmenyn serveras kl 11-22.

Hemkörning och take away

Dagens husman - jämna veckor

95 kr/pp

- Måndag
Höjdens Pyttipanna med inlagda betor, stekt ägg och senap

- Tisdag
Sesambakad kyckling med broccoli, ris och sötsur sås

- Onsdag
Fläsklägg med buljongkokta grönsaker och
pepparrot

- Torsdag
Kålpudding med potatis, gräddsås och lingongelé

- Fredag
Flankstek med potatisgratäng och färska bönor

Dagens husman - ojämna veckor

95 kr/pp

-Måndag
Wallenbergare med tillbehör

-Tisdag
Kyckling med en asiatisk nudelsallad

-Onsdag
Viltfärsbiffar med svampgräddsås, rårörda lingon, karameliserad lök och kokt potatis

-Torsdag
Lammstek med rotfruktsgratäng

-Fredag
Kalvstek med gräddsås, svartvinbärsgelé, broccoli, rostade rotfrukter

Lasagne med tillbehör


95 kr

Varmrökt lax med krämig potatissallad


95 kr

Lakto-ovo-vegetarisk lasagne med tillbehör


95 kr

Ceasarsallad med kallrökt lax eller kyckling


95 kr

Fikalådan


25 kr

Tre olika sorters hembakade kakor

All beställning görs per mail till info@sigtunahojden.se dygnet runt eller på telefon 08-592 577 00 alla vardagar 08-17. Sista beställning för utkörning är kl 20.00 kvällen innan.
Våra stående menyer serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.
Vi reserverar oss för att stående rätter kan ta slut.
Utkörningen sker med start 11.30 och beräknad sista avlämning senast 13.30.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden