Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog

- Vi drog igång Restaurang Skog för att erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 9

Måndag

Lunch

Falafel med vitlöks- och myntayoghurt, tomatsås, tortilla och lime

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Rimmad sej med lättrökta betor, citron-och gräslökssås och kokt potatis

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Tunt skivad ko från Järinge gård med soja, sesamfrö, lime och äggnudlar

Middag

Isbergssallad, fläsksida, hasselnöt, havtorn och soja
Röding, grönkål, fänkål och skaldjurssås
Ananas, kokos och munk

Torsdag

Lunch

Kyckling med dragon, citron, bönor och svamprisotto

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Bakad fläskkarré med rostade tomater, chilibearnaise och rostad potatis

Middag

-

Vecka 10

Måndag

Lunch

Kåldolme med lingon och gräddsås

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Tisdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med kokos, citrongräs, röd curry, och lime

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Onsdag

Lunch

Kryddig färslimpa på ko från Järinge Gård med libanesisk couscous, mojo rojo och yoghurt

Middag

Isbergssallad, fläsksida, hasselnöt, havtorn och soja
Röding, grönkål, fänkål och skaldjurssås
Ananas, kokos och munk

Torsdag

Lunch

Coq au vin med svamp, lök, fläsksida och potatispuré

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Schnitzel med gröna ärtor, kapris/ansjovissmör, rödvinssås, stekt potatis och citron

Middag

-

Vecka 11

Måndag

Lunch

Falafel med vitlöks- och myntayoghurt, tomatsås, tortilla och lime

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Rimmad sej med lättrökta betor, citron-och gräslökssås och kokt potatis

Middag

Sotad fröyalax med rispapper, sesam och ingefära.
Granrökt gris, rostad grisbuljong, variation av lök och morot.
Nypon med pecanöt, ancho och kola.

Onsdag

Lunch

Viltfärsbiff med gräddsås, svarta vinbär, rårörda svarta vinbär och lingon, saltgurka, hasselbackspotatis och brynd lök.

Middag

Tartar på vilt med inlagd svamp, jordärtskocka och Almnäs tegel.
Långa med sjökorall (sötvatten), skaldjursås smaksatt med mörk öl, brynt smör, mandel och pumpa.
Plommon med bryntsmör, grädde, enbär och rom.

Torsdag

Lunch

Kyckling med dragon, citron, bönor och svamprisotto

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Bakad fläskkarré med rostade tomater, chilibearnaise och rostad potatis

Middag

-

Vecka 12

Måndag

Lunch

Kåldolme med lingon och gräddsås

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med kokos, citrongräs, röd curry, och lime

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Viltfärsbiff med gräddsås, svarta vinbär, rårörda svarta vinbär och lingon, saltgurka, hasselbackspotatis och brynd lök.

Middag

Tartar på vilt med inlagd svamp, jordärtskocka och Almnäs tegel.
Skrei med sjökorall (sötvatten), skaldjursås smaksatt med mörk öl, brynt smör, mandel och pumpa.
Plommon med brynt smör, grädde, enbär och rom.

Torsdag

Lunch

Coq au vin med svamp, lök, fläsksida och potatispuré

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Schnitzel med gröna ärtor, kapris/ansjovissmör, rödvinssås, stekt potatis och citron

Middag

-

Vecka 13

Måndag

Lunch

Falafel med vitlöks- och myntayoghurt, tomatsås, tortilla och lime

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Rimmad sej med lättrökta betor, citron-och gräslökssås och kokt potatis

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Viltfärsbiff med gräddsås, svarta vinbär, rårörda svarta vinbär och lingon, saltgurka, hasselbackspotatis och brynd lök.

Middag

Sotad fröyalax med rispapper, sesam och ingefära.
Granrökt gris, rostad grisbuljong, variation av lök och morot.
Nypon med pecanöt, ancho och kola.

Torsdag

Lunch

Kyckling med dragon, citron, bönor och svamprisotto

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Bakad fläskkarré med rostade tomater, chilibearnaise och rostad potatis

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare

189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med bacon och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Kvällens vegetariska

169 kr

Vi varierar våran vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Chèvresallad

169 kr

Gratinerad getost, bladsallad, honung, valnötter och balsamicovinigrette.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Chokladfondant

125 kr

Serveras med kvällens sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
köksmästarna niclas jansson och louise hallquist som jobbar med hållbar mat på sigtunahöjden
drinkar i baren på sigtunahöjden