Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 tävlar vår kock Sofie Lidén om förstaplatsen.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 33

Måndag

-

-

-

Torsdag

Lunch

Brödstekt strömming med potatispuré, lingon och skirat smör

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Fredag

Lunch

Schnitzel på ekologisk gris med rödvinssås, anjovissmör, ärtor, råstekt potatis

Middag

Grillkväll i Restaurang Skog

Förrätt
• Matjessill, potatis, gräslök, grillat smör

Varmrätt i sharingform:
• Lamm frän Järinge Gård
• Ekologisk Kyckling
• Melon/mynta/fetaostsallad
• Färska bönor med citrusvinägrett
• Örtemulsion
• Majs med rökt smör
• Ljummen Primör- och potatissallad
• BBQ-sås

Efterrätt
• Grillad rabarber från Sigtuna, ekologisk gräddfil, kola

Vecka 34

Måndag

Lunch

Falafel med tortillabröd, isberg, gurka, tomat, picklad kål och rödlök, gräddfil, tomat och mangosalsa

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Tisdag

Lunch

Fisk och skaldjursgryta med aioli, krutonger, potatis

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Onsdag

Lunch

Kyckling med asiatisk nudelsallad, ingefära och limeemulsion, teriyakisås

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Torsdag

Lunch

Brödstekt strömming med potatispuré, lingon och skirat smör

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Fredag

Lunch

Schnitzel på ekologisk gris med rödvinssås, anjovissmör, ärtor, råstekt potatis

Middag

Grillkväll i Restaurang Skog

Förrätt
• Matjessill, potatis, gräslök, grillat smör

Varmrätt i sharingform:
• Lamm frän Järinge Gård
• Ekologisk Kyckling
• Melon/mynta/fetaostsallad
• Färska bönor med citrusvinägrett
• Örtemulsion
• Majs med rökt smör
• Ljummen Primör- och potatissallad
• BBQ-sås

Efterrätt
• Grillad rabarber från Sigtuna, ekologisk gräddfil, kola

Vecka 35

Måndag

Lunch

Falafel med tortillabröd, isberg, gurka, tomat, picklad kål och rödlök, gräddfil, tomat och mangosalsa

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Tisdag

Lunch

Fisk och skaldjursgryta med aioli, krutonger, potatis

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Onsdag

Lunch

Kyckling med asiatisk nudelsallad, ingefära och limeemulsion, teriyakisås

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Torsdag

Lunch

Brödstekt strömming med potatispuré, lingon och skirat smör

Middag

Kalv från Järinge Gård, kantarell, rostad kyckling, rökt grädde, hasselnötter, tryffel

Svensk MSC-märkt Abborre, smörsås, gräslök, primörer

Sommarens bär från Sigtuna, ekologisk färskost, älgört och vanilj

Fredag

Lunch

Schnitzel på ekologisk gris med rödvinssås, anjovissmör, ärtor, råstekt potatis

Middag

Grillkväll i Restaurang Skog

Förrätt
• Matjessill, potatis, gräslök, grillat smör

Varmrätt i sharingform:
• Lamm frän Järinge Gård
• Ekologisk Kyckling
• Melon/mynta/fetaostsallad
• Färska bönor med citrusvinägrett
• Örtemulsion
• Majs med rökt smör
• Ljummen Primör- och potatissallad
• BBQ-sås

Efterrätt
• Grillad rabarber från Sigtuna, ekologisk gräddfil, kola

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Skagentoast halv 129 kr, hel 169 kr


Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Ceasarsallad med räkor


189 kr

Räkor, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Ceasarsallad med kyckling och bacon


169 kr

Kyckling, bacon, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


185 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Nybakad chokladfondant


125 kr

Serveras med kökets utvalda sorbet.

Vaniljpannacotta


95 kr

Serveras med rabarber och jordgubbssorbet

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden