Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 4

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med gotlandslinser och rökt paprikaemulsion

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Banan, saltkola, mörk, choklad

Tisdag

Lunch

Rökt glaserad lax med sås på kokosmjölk, asiatisk kålsallad och ris

Middag

Svensk bläckfisk, zucchini, svart vitlök, citron, chili, potatis

Älg, gulbeta, svartrot, hjortron

Körsbär, yoghurt, havre

Onsdag

Lunch

Ekologisk kyckling med rostade betor, picklad silverlök, fetaoströra och rostade solrosfrön

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Äpple, vanilj, mandel, munk

Torsdag

Lunch

Kökets utvalda ekologiska protein med variation av rotfrukter

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Fredag

Lunch

Älgkebab med gräddfil, tomat, pitabröd och isbergssallad

Middag

Vecka 5

Måndag

Lunch

Pad Thai med svensk ekologisk tofu och limebladsemulsion

Middag

Svensk bläckfisk, zucchini, svart vitlök, citron, chili, potatis

Älg, gulbeta, svartrot, hjortron

Äpple, vanilj, mandel, munk

Tisdag

Lunch

Flundrafileér med bakad svartrot, vitvinsås med rökt rom och kokt potatis

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Onsdag

Lunch

Ekologiskt nötkött med gräddsås, örtslungad potatis, svartvinbärsgele, pressgurka och ölbräserade vinterrotfrukter

Middag

Svensk bläckfisk, zucchini, svart vitlök, citron, chili, potatis

Älg, gulbeta, svartrot, hjortron

Äpple, vanilj, mandel, munk

Torsdag

Lunch

Kökets utvalda ekologiska protein med variation av rotfrukter

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Fredag

Lunch

Ekologiskt griskött med råstekt potatis och ört- och vitlökssmör

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, Wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Vecka 6

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med gotlandslinser och rökt paprikaemulsion

Middag

Svensk bläckfisk, zucchini, svart vitlök, citron, chili, potatis

Älg, gulbeta, svartrot, hjortron

Äpple, vanilj, mandel, munk

Tisdag

Lunch

Rökt glaserad lax med sås på kokosmjölk, asiatisk kålsallad och ris

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Onsdag

Lunch

Ekologisk kyckling med rostade betor, picklad silverlök, fetaoströra och rostade solrosfrön

Middag

Svensk bläckfisk, zucchini, svart vitlök, citron, chili, potatis

Älg, gulbeta, svartrot, hjortron

Äpple, vanilj, mandel, munk

Torsdag

Lunch

Kökets utvalda ekologiska protein med variation av rotfrukter

Middag

Betor, bovete, torkad kvarg, wrångebäcksost

Kalv, rotselleri, fänkål

Körsbär, yoghurt, havre

Fredag

Lunch

Älgkebab med gräddfil, tomat, pitabröd och isbergssallad

Middag

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Vår Ekologiska Gröna Rätt (Lågt Co2e)*


169 kr

Vi varierar vår vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Betsallad med Skärvångens chèvre


169 kr

Serveras med grönsallad, olika slags betor, chèvre, rostade pinjenötter och honungsvinägrett. (0,6 kg CO2e)

Dagens soppa


125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


185 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Nybakad chokladfondant


125 kr

Serveras med kökets utvalda sorbet.

Kvällen sorbet


85 kr

Barmenyn serveras kl 11-22.

Koldioxid-uträkningen baseras på råvarornas tillagade vikt.
För att vi ska nå 1,5 graders målet (som en del av parisavtalet) krävs det enligt WWF att vi konsumerar 11 kg CO2-ekvivalenter/vecka genom enbart våra måltider.
I genomsnitt släpper en lunch eller middag idag ut 2kg CO2e.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden