Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare Niclas Jansson världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 20

Måndag

Lunch

Vegetariska enchilladas med färs på svamp och rotfrukter serveras med hängd gräddfil, tomatsalsa med ananas och avocadoröra.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass och Yuzumunk.

Tisdag

Lunch

Kyckling med ramslöksdressing, tomatsallad med mozzarella och quinoasallad.

Middag

Eko kalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Korv på viltkött från Järinge gård, grillad spetskål med citronette, knipplök, senapsemulsion, syrad rödkål, örtslungad potatis och primörer.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Eko lamm från Järinge Gård, lammbräss, Chevré från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Inkokt och lättrökt lax med potatissallad, ört- och citronmajo.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Chili på högrev med gräddfil, avokadokräm, pitabröd och ris.

Middag

-

Vecka 21

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med svensk gråärt, helstekt blomkål, ancho och paprikadressing.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass Yuzu Munk

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Hemgjord älgkebab med tillbehör.

Middag

-

Vecka 22

Måndag

Lunch

Vegetariska enchilladas med färs på svamp och rotfrukter serveras med hängd gräddfil, tomatsalsa med ananas och avocadoröra.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass och Yuzumunk.

Tisdag

Lunch

Kyckling med ramslöksdressing, tomatsallad med mozzarella och quinoasallad.

Middag

Eko kalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Korv på viltkött från Järinge gård, grillad spetskål med citronette, knipplök, senapsemulsion, syrad rödkål, örtslungad potatis och primörer.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Eko lamm från Järinge Gård, lammbräss, Chevré från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Inkokt och lättrökt lax med potatissallad, ört- och citronmajo.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Chili på högrev med gräddfil, avokadokräm, pitabröd och ris.

Middag

-

Vecka 23

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med svensk gråärt, helstekt blomkål, ancho och paprikadressing.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass Yuzu Munk

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Hemgjord älgkebab med tillbehör.

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare

189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med ramslöksemulsion, bacon, ost och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Kvällens vegetariska

169 kr

Vi varierar våran vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Caesarsallad med räkor

189 kr

Räkor, caesardressing, romansallad, parmesan, citron och surdegskrutonger.

Caesarsallad med kyckling

169 kr

Grillad kyckling, bacon, caesardressing, romansallad, parmesan och surdegskrutonger.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Gräddfilspannacotta

125 kr

Serveras med bakad rabarber och drömmar.

Kvällens sorbet

85 kr

Prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar för sorbet idag.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
köksmästarna niclas jansson och louise hallquist som jobbar med hållbar mat på sigtunahöjden
drinkar i baren på sigtunahöjden