Boka

Restaurang

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 33

Måndag

Lunch

Kryddig linsgryta med ris, friterade kikärtor, rökt paprikayoghurt och naanbröd

Middag

-

Tisdag

Lunch

Fläskkarré med rostad blomkål, mojo rojo, glaserad spetskål och rostad potatis

Middag

Kantarell med västerhavsost, tunnbröd och vilt
Misobakad torsk med gurka, blåmussla och spetskål
Björnbär med chili, vit choklad och hasselnöt

Onsdag

Lunch

Lättgravad och halstrad lax med senapskräm, dillstuvad potatis och spenat

Middag

Hummer med gran, purjolök och svart vitlök
Höstlamm från Järinge gård med morot, kålrabbi och pepparrot
Hallon med tall, lavendel och havregryn

Torsdag

Lunch

Tandoorikyckling med ris

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Fredag

Lunch

Egen kebab med myntayoghurt, stark tomatsås, picklad jalapeño, isberg, tomat, rödlök och pitabröd

Middag

Grillbuffé

Smårätter
- Matjessill, gräddfil, brynt smör, gräslök, rödlök
- Sparris, ramslöksemulsion, friterad potatis
- Tartar, sojaemulsion, rättika och gurka

Från grillen
- Flankstek (rökt paprika, citron och vitlök)
- Kyckling (dragon, chili och vinäger)
- Lax (citron, chili och brynt smör)

Varma tillbehör
- BBQsås
- Grillad majs med rökt smör
- Rostad potatis
- Pimenton de padrones
- Svartbönsalsa

Salladsbord
- Grönsallad
- Primör- och potatissallad
- Bönsallad med citrusvinigrette
- Chimichurri
- Rökt tomatsalsa med ananas
- Gurka/melon/mynta/lime
- Chipotlemajjo
- Tomat- och fetaostsallad

Bröd
- Vispat smör
- Foccacia

Dessert
- Rabarber, cumeopeppar och gräddfil
- Ostar

Lördag

Lunch

Tandoorikyckling med ris

Middag

Grillbuffé

Smårätter
- Matjessill, gräddfil, brynt smör, gräslök, rödlök
- Sparris, ramslöksemulsion, friterad potatis
- Tartar, sojaemulsion, rättika och gurka

Från grillen
- Flankstek (rökt paprika, citron och vitlök)
- Kyckling (dragon, chili och vinäger)
- Lax (citron, chili och brynt smör)

Varma tillbehör
- BBQsås
- Grillad majs med rökt smör
- Rostad potatis
- Pimenton de padrones
- Svartbönsalsa

Salladsbord
- Grönsallad
- Primör- och potatissallad
- Bönsallad med citrusvinigrette
- Chimichurri
- Rökt tomatsalsa med ananas
- Gurka/melon/mynta/lime
- Chipotlemajjo
- Tomat- och fetaostsallad

Bröd
- Vispat smör
- Foccacia

Dessert
- Rabarber, cumeopeppar och gräddfil
- Ostar

Vecka 34

Måndag

Lunch

Cannelloni med fyllning av svamp och svart bönor, serverad med tomatsås, parmesan, picklad lök och spenat

Middag

Pilgrimsmussla med havtorn, rotselleri och ostron
Ko från Järinge Gård med pumpa, persiljerot och szechuan
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Kalkon med äppeltzatziki, salsa verde och rotfrukter

Middag

Kantarell med västerhavsost, tunnbröd och vilt
Misobakad torsk med gurka, blåmussla och spetskål
Björnbär med chili, vit choklad och hasselnöt

Onsdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med bakad fänkål och aioli

Middag

Hummer med gran, purjolök och svart vitlök
Höstlamm från Järinge Gård med morot, kålrabbi och pepparrot
Hallon med tall, lavendel och havregryn

Torsdag

Lunch

Flapsteak med svamp, lök, sidfläsk, potatispuré och rödvinsås

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Fredag

Lunch

Lammfärsbiffar med tabbouleh, fetaoströra och rostad paprika

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Vecka 35

Måndag

Lunch

Kryddig linsgryta med ris, friterade kikärtor, rökt paprikayoghurt och naanbröd

Middag

Pilgrimsmussla med havtorn, rotselleri och ostron
Ko från Järinge Gård med pumpa, persiljerot och szechuan
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Fläskkarré med rostad blomkål, mojo rojo, glaserad spetskål och rostad potatis

Middag

Kantarell med västerhavsost, tunnbröd och vilt
Misobakad torsk med gurka, blåmussla och spetskål
Björnbär med chili, vit choklad och hasselnöt

Onsdag

Lunch

Lättgravad och halstrad lax med senapskräm, dillstuvad potatis och spenat

Middag

Hummer med gran, purjolök och svart vitlök
Höstlamm från Järinge gård med morot, kålrabbi och pepparrot
Hallon med tall, lavendel och havregryn

Torsdag

Lunch

Tandoorikyckling med ris

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Fredag

Lunch

Egen kebab med myntayoghurt, stark tomatsås, picklad jalapeño, isberg, tomat, rödlök och pitabröd

Middag

-

Vecka 36

Måndag

Lunch

Cannelloni med fyllning av svamp och svart bönor, serverad med tomatsås, parmesan, picklad lök och spenat

Middag

Pilgrimsmussla med havtorn, rotselleri och ostron
Ko från Järinge Gård med pumpa, persiljerot och szechuan
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Kalkon med äppeltzatziki, salsa verde och rotfrukter

Middag

Kantarell med västerhavsost, tunnbröd och vilt
Misobakad torsk med gurka, blåmussla och spetskål
Björnbär med chili, vit choklad och hasselnöt

Onsdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med bakad fänkål och aioli

Middag

Hummer med gran, purjolök och svart vitlök
Höstlamm från Järinge Gård med morot, kålrabbi och pepparrot
Hallon med tall, lavendel och havregryn

Torsdag

Lunch

Flapsteak med svamp, lök, sidfläsk, potatispuré och rödvinsås

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Fredag

Lunch

Lammfärsbiffar med tabbouleh, fetaoströra och rostad paprika

Middag

Jordärtskocka med brynt smör, ko från Järinge Gård och svarta vinbär
Gös med tall, krusbär och fänkål
Havtorn med mörk choklad, morot och macadamianöt

Stående menyer

Barmeny

Sigtunahöjdens burgare

189 kr

Gjorde på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med bacon och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Chèvresallad

169 kr

Gratinerad getost, bladsallad, honung, valnötter och balsamicovinegrette.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Chokladfondant

125 kr

Serveras med kvällens sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Grön Spameny

Frukostbricka (vardagar 7-9, helger 8-10)

115 kr

Kaffe/te, naturell yogurt med bär och müsli, juice, grov smörgås med grönsaker.

Wrap

75 kr

Skuren frukt

35 kr

Grönsaker med dipp

35 kr

Oliver & nötter

25 kr

Lunchbuffé serveras i restaurangen en trappa upp mellan kl 11:30-13:30, för 225 kr

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
köksmästarna niclas jansson och louise hallquist som jobbar med hållbar mat på sigtunahöjden