Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare Niclas Jansson världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 33

Måndag

Lunch

Ramen, bakat ägg, friterad tofu och avokado

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Tisdag

Lunch

Oxbringa med pepparot och krasse, senap och rotmos

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Onsdag

Lunch

Fisk och skaldjursbiffar, asiatisk gurksallad, nuoc cham, vitlök och ingefärsemo, ris

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Torsdag

Lunch

Lamm med fänkålslow, mynta, hasselnötter, fänkål och rostad tomat

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Fredag

Lunch

Flapsteak med brynt lök, svamp, sidfläsk, persilja, sky och potatispuré

Middag

Vecka 34

Måndag

Lunch

Cannelloni med gotlandslinser, morot, rotselleri, mozzarella, parmesan och tomat

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Tisdag

Lunch

Kåldolmar med rårörda lingon, kokt potatis och sås på sky

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Onsdag

Lunch

Torsk med ägg, pepparrot, räkor, brynt smör, potatis och örter

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Torsdag

Lunch

Grillad Rocklunda karré med tryffelbearnaise, smashed potatos med vitlök, örter, parmesan och citron, rostad broccoli och bakad tomat.

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Fredag

Lunch

Flapsteak med brynt lök, svamp, sidfläsk, persilja, sky och potatispuré

Middag

Vecka 35

Måndag

Lunch

Ramen, bakat ägg, friterad tofu och avokado

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Tisdag

Lunch

Oxbringa med pepparot och krasse, senap och rotmos

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Onsdag

Lunch

Fisk och skaldjursbiffar, asiatisk gurksallad, nuoc cham, vitlök och ingefärsemo, ris

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Torsdag

Lunch

Lamm med fänkålslow, mynta, hasselnötter, fänkål och rostad tomat

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Fredag

Lunch

Flapsteak med brynt lök, svamp, sidfläsk, persilja, sky och potatispuré

Middag

Vecka 36

Måndag

Lunch

Cannelloni med gotlandslinser, morot, rotselleri, mozzarella, parmesan och tomat

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Tisdag

Lunch

Kåldolmar med rårörda lingon, kokt potatis och sås på sky

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Onsdag

Lunch

Torsk med ägg, pepparrot, räkor, brynt smör, potatis och örter

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Torsdag

Lunch

Grillad Rocklunda karré med tryffelbearnaise, smashed potatos med vitlök, örter, parmesan och citron, rostad broccoli och bakad tomat

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Fredag

Lunch

Flapsteak med brynt lök, svamp, sidfläsk, persilja, sky och potatispuré

Middag

Vecka 37

Måndag

Lunch

Ramen, bakat ägg, friterad tofu och avokado

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Tisdag

Lunch

Oxbringa med pepparot och krasse, senap och rotmos

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Onsdag

Lunch

Fisk och skaldjursbiffar, asiatisk gurksallad, nuoc cham, vitlök och ingefärsemo, ris

Middag

Blåmussla, svartvitlök, persilja, krispig potatis

Kalv/kviga, isbergssallad, tomat, persiljerot, persilja, en

Yoghurt, kråkbär, passionsfrukt

Torsdag

Lunch

Lamm med fänkålslow, mynta, hasselnötter, fänkål och rostad tomat

Middag

Pepparrot, kalv, fänkål och dill

Kummel, gravad citron, ängssyra, broccoli, champinjon

Krusbär, fänkål, mandel

Fredag

Lunch

Flapsteak med brynt lök, svamp, sidfläsk, persilja, sky och potatispuré

Middag

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites.

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Kvällens vegetariska


169 kr

Vi varierar våran vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Betsallad med Skärvångens chèvre


169 kr

Serveras med grönsallad, olika slags betor, chèvre, rostade pinjenötter och honungsvinägrett. (Lågt Co2e)*

Dagens soppa


125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Gräddfilspannacotta


125 kr

Serveras med höstens bär och drömmar.

Kvällens sorbet


85 kr

Prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar för sorbet idag.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden