Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 tävlar vår kock Sofie Lidén om förstaplatsen.

Menyer

Veckomenyer (luncher serveras med förrätt, middagar i form av tre rätter)

Vecka 44

Måndag

Lunch

För lunch hänvisar vi till barmenyn

Middag

Ikväll håller köket stängt

Tisdag

Lunch

Kycklingballotine med rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong

Middag

Ikväll håller köket stängt

Onsdag

Lunch

Torsk med kokt potatis, bakad lök, dillpesto, vitvinssås

Middag

Ikväll håller köket stängt

Torsdag

Lunch

Lammfärsbiffar med vintergrönsaker och tomat

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Fredag

Lunch

Ekologisk karré med tryffelbearnaise, potatis, örter, broccoli

Middag

Vecka 45

Måndag

Lunch

Vegetarisk ramen med bakat ägg, friterad tofu

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Tisdag

Lunch

Kycklingballotine med rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Onsdag

Lunch

Torsk med kokt potatis, bakad lök, dillpesto, vitvinssås

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Torsdag

Lunch

Lammfärsbiffar med vintergrönsaker och tomat

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Fredag

Lunch

Ekologisk karré med tryffelbearnaise, potatis, örter, broccoli

Middag

Vecka 46

Måndag

Lunch

Vegetarisk ramen med bakat ägg, friterad tofu

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Tisdag

Lunch

Kycklingballotine med rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Onsdag

Lunch

Torsk med kokt potatis, bakad lök, dillpesto, vitvinssås

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Torsdag

Lunch

Lammfärsbiffar med vintergrönsaker och tomat

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Fredag

Lunch

Ekologisk karré med tryffelbearnaise, potatis, örter, broccoli

Middag

Vecka 47

Måndag

Lunch

Vegetarisk ramen med bakat ägg, friterad tofu

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Tisdag

Lunch

Kycklingballotine med rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Onsdag

Lunch

Torsk med kokt potatis, bakad lök, dillpesto, vitvinssås

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Torsdag

Lunch

Lammfärsbiffar med vintergrönsaker och tomat

Middag

1. Rådjur från Järinge Gård, pumpa, lingon, gruyère, smörgåskrasse

2. Forell, örter, tomat, isberg, grillat smör, gräslök

3. Rostat höstäpple, rosépeppar, kola

Fredag

Lunch

Ekologisk karré med tryffelbearnaise, potatis, örter, broccoli

Middag

Vecka 48

Måndag

Lunch

Vegetarisk ramen med bakat ägg, friterad tofu

Middag

Fyrarättersmeny med vinterns smaker

1. Restaurang Skogs Dopp i Grytan
(Bröd, lägg, smör, lök)

2. Matjessill. Ägg. Gräslök. Smör. Gräddfil. Vinäger

3. Forell. Lingon. Potatis. Kål

4. Mörk choklad. Tranbär. Kola. Salt

Tisdag

Lunch

Kycklingballotine med rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong

Middag

Fyrarättersmeny med vinterns smaker

1. Restaurang Skogs Dopp i Grytan
(Bröd, lägg, smör, lök)

2. Matjessill. Ägg. Gräslök. Smör. Gräddfil. Vinäger

3. Forell. Lingon. Potatis. Kål

4. Mörk choklad. Tranbär. Kola. Salt

Onsdag

Lunch

Torsk med kokt potatis, bakad lök, dillpesto, vitvinssås

Middag

Fyrarättersmeny med vinterns smaker

1. Restaurang Skogs Dopp i Grytan
(Bröd, lägg, smör, lök)

2. Matjessill. Ägg. Gräslök. Smör. Gräddfil. Vinäger

3. Forell. Lingon. Potatis. Kål

4. Mörk choklad. Tranbär. Kola. Salt

Torsdag

Lunch

Lammfärsbiffar med vintergrönsaker och tomat

Middag

Fyrarättersmeny med vinterns smaker

1. Restaurang Skogs Dopp i Grytan
(Bröd, lägg, smör, lök)

2. Matjessill. Ägg. Gräslök. Smör. Gräddfil. Vinäger

3. Forell. Lingon. Potatis. Kål

4. Mörk choklad. Tranbär. Kola. Salt

Fredag

Lunch

Ekologisk karré med tryffelbearnaise, potatis, örter, broccoli

Middag

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Skagentoast halv 129 kr, hel 169 kr


Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Ceasarsallad med räkor


189 kr

Räkor, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Ceasarsallad med kyckling och bacon


169 kr

Kyckling, bacon, romansallad, cesardressing, parmesan och krutonger.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


185 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Nybakad chokladfondant


125 kr

Serveras med kökets utvalda sorbet.

Vaniljpannacotta


95 kr

Serveras med rabarber och jordgubbssorbet

Barmenyn serveras kl 11-22.

Take away

Take away gäller på samtliga luncher. Lunchen går att få som ordinarie två rätter eller i form av enbart huvudrätt.
Två rätter: 225 kr/person
En rätt: 145 kr/person

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden