Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog i Sigtuna

Premiär för Restaurang Skog 20/10

Lördagen 20 oktober lanserar vi Restaurang Skog.

- Vi drar igång Restaurang Skog för att erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 41

Måndag

Lunch

Marockansk gryta med sötpotatis, pumpa, kikärtor, tomat och rotselleri

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Torsk med ägg, räkor, dill, pepparrot, vitvinsås och dillkokt potatis

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola.

Onsdag

Lunch

Stek kokt i öl med svarta vinbär, gräddsås, stekt potatis, saltad gurka och inkokta morötter

Middag

Vi välkomnar er till en Oktoberfest på Sigtunahöjden. När ni sätter er till bords får ni börja med små tyska delikatesser för att sedan fylla på med varma rätter så som egenstoppad korv, spätzle och surkål. Allt för er att dela och avnjuta i sann sharing dinner-anda.

När ni är redo för sött så kommer det att serveras en Apfelstrudel.

Torsdag

Lunch

Kalkonbröst med bakade äpplen, rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong, krispiga rotfrukter

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Egenstoppad lammkorv med syrad rödbeta, kål, stark senap och stuvad potatis

Middag

-

Vecka 42

Måndag

Lunch

Vegetatisk bibimbap med sockerärtor, mungroddar, rödkål, morot, chili/limegurka, shitake och stekt ägg.

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Asiatisk fiskbiff vänd i sesamfrö/panko med sötsur sås, stekta nudlar, sesamemulsion, broccoli och minimajs.

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola

Onsdag

Lunch

Stifado på nöt från Järinge gård med rostad potatis, creme fraiche och bakade tomater.

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost

Variation på beta, blåbär, savoykålsdolme och rostad kålbuljong samt egenstoppad korv

Rök, äpple, smör, honung

Torsdag

Lunch

Vegetarisk bibimbap med sockerärtor, mungroddar, rödkål, morot, chili/limegurka, shiitake och stekt ägg.

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Wallenbergare med lingon, persiljegurka, potatispuré och brynt smör.

Middag

-

Vecka 43

Måndag

Lunch

Marockansk gryta med sötpotatis, pumpa, kikärtor, tomat och rotselleri

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Torsk med ägg, räkor, dill, pepparrot, vitvinsås och dillkokt potatis

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola.

Onsdag

Lunch

Stek kokt i öl med svarta vinbär, gräddsås, stekt potatis, saltad gurka och inkokta morötter

Middag

Vi välkomnar er till en Oktoberfest på Sigtunahöjden. När ni sätter er till bords får ni börja med små tyska delikatesser för att sedan fylla på med varma rätter så som egenstoppad korv, spätzle och surkål. Allt för er att dela och avnjuta i sann sharing dinner-anda.

När ni är redo för sött så kommer det att serveras en Apfelstrudel.

Torsdag

Lunch

Kalkonbröst med bakade äpplen, rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong, krispiga rotfrukter

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Egenstoppad lammkorv med syrad rödbeta, kål, stark senap och stuvad potatis

Middag

-

Vecka 44

Måndag

Lunch

Vegetatisk bibimbap med sockerärtor, mungroddar, rödkål, morot, chili/limegurka, shitake och stekt ägg.

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Asiatisk fiskbiff vänd i sesamfrö/panko med sötsur sås, stekta nudlar, sesamemulsion, broccoli och minimajs.

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola

Onsdag

Lunch

Stifado på nöt från Järinge gård med rostad potatis, creme fraiche och bakade tomater.

Middag

Vi välkomnar er till en Oktoberfest på Sigtunahöjden. När ni sätter er till bords får ni börja med små tyska delikatesser för att sedan fylla på med varma rätter så som egenstoppad korv, spätzle och surkål. Allt för er att dela och avnjuta i sann sharing dinner-anda.

När ni är redo för sött så kommer det att serveras en Apfelstrudel.

Torsdag

Lunch

Kycklingrullader fyllda med mozzarella, soltorkade tomater, basilika, rökig tomatsås och stekt ris.

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Wallenbergare med lingon, persiljegurka, potatispuré och brynt smör.

Middag

-

Vecka 45

Måndag

Lunch

Marockansk gryta med sötpotatis, pumpa, kikärtor, tomat och rotselleri

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Torsk med ägg, räkor, dill, pepparrot, vitvinsås och dillkokt potatis

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola.

Onsdag

Lunch

Stek kokt i öl med svarta vinbär, gräddsås, stekt potatis, saltad gurka och inkokta morötter

Middag

Rökt ekologisk kalvkorv med senap, potatis och rödbeta
Röding med jordärtskocka, bok choy och forellrom
Äpple med rökt smör, honung och bipollen

Torsdag

Lunch

Kalkonbröst med bakade äpplen, rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong, krispiga rotfrukter

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Egenstoppad lammkorv med syrad rödbeta, kål, stark senap och stuvad potatis

Middag

-

Vecka 46

Måndag

Lunch

Vegetatisk bibimbap med sockerärtor, mungroddar, rödkål, morot, chili/limegurka, shitake och stekt ägg.

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Asiatisk fiskbiff vänd i sesamfrö/panko med sötsur sås, stekta nudlar, sesamemulsion, broccoli och minimajs.

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola

Onsdag

Lunch

Stifado på nöt från Järinge gård med rostad potatis, creme fraiche och bakade tomater.

Middag

Vi välkomnar er till en Oktoberfest på Sigtunahöjden. När ni sätter er till bords får ni börja med små tyska delikatesser för att sedan fylla på med varma rätter så som egenstoppad korv, spätzle och surkål. Allt för er att dela och avnjuta i sann sharing dinner-anda.

När ni är redo för sött så kommer det att serveras en Apfelstrudel.

Torsdag

Lunch

Kycklingrullader fyllda med mozzarella, soltorkade tomater, basilika, rökig tomatsås och stekt ris.

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Wallenbergare med lingon, persiljegurka, potatispuré och brynt smör.

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Sigtunahöjdens burgare

189 kr

Gjorde på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med bacon och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Chèvresallad

169 kr

Gratinerad getost, bladsallad, honung, valnötter och balsamicovinegrette.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Chokladfondant

125 kr

Serveras med kvällens sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
köksmästarna niclas jansson och louise hallquist som jobbar med hållbar mat på sigtunahöjden