Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog i Sigtuna

Vårt nya restaurangkoncept Restaurang Skog

Lördagen 20 oktober lanserade vi Restaurang Skog.

- Vi drar igång Restaurang Skog för att erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 50

Måndag

Lunch

Bibimbap med sockerärtor, mungroddar, rödkål, morot, chili/limegurka, shitake och stekt ägg.

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Asiatisk fiskbiff vänd i sesamfrö/panko med sötsur sås, stekta nudlar, sesamemulsion, broccoli och minimajs.

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola

Onsdag

Lunch

Stifado på nöt från Järinge gård med rostad potatis, creme fraiche och bakade tomater.

Middag

-

Torsdag

Lunch

-

Middag

-

Fredag

Lunch

-

Middag

-

Vecka 51

Måndag

Lunch

Marockansk gryta med sötpotatis, pumpa, kikärtor, tomat och rotselleri

Middag

Blomkål med tryffel, soja och wrångebäcksost
Lättrökt vilt med enbär, rotselleri och chorizo
Våra utvalda ostar

Tisdag

Lunch

Torsk med ägg, räkor, dill, pepparrot, vitvinsås och dillkokt potatis

Middag

Pilgrimsmussla med gurka, ättika och röda vinbär
Ekologisk Lamm från Järinge gård med betor, blåbär och vitlök
Nypon med pecanöt, ancho och kola

Onsdag

Lunch

Stek (kokt i öl) med svarta vinbär, gräddsås, stekt potatis, saltad gurka, inkokta morötter

Middag

Rökt ekologisk kalvkorv med senap, potatis och rödbeta
Röding med jordärtskocka, bok choy och forellrom
Äpple med rökt smör, honung och bipollen

Torsdag

Lunch

Kalkonbröst med bakade äpplen, rotfruktsstomp, smörad kycklingbuljong, krispiga rotfrukter

Middag

Torsk med ponzu, svamp och shiso
Ekologisk Nöt från Järinge Gård med tryffel, parmesan och sparrisbroccoli
Hjortron med hasselnöt, mjölkchoklad och chili

Fredag

Lunch

Egenstoppad lammkorv med syrad rödbeta, kål, stark senap och stuvad potatis

Middag

-

Vecka 2

Måndag

Lunch

Kåldolme med lingon och gräddsås

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med kokos, citrongräs, röd curry, och lime

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Kryddig färslimpa på ko från Järinge Gård med libanesisk couscous, mojo rojo och yoghurt

Middag

Isbergssallad, fläsksida, hasselnöt, havtorn och soja
Röding, grönkål, fänkål och skaldjurssås
Ananas, kokos och munk

Torsdag

Lunch

Coq au vin med svamp, lök, fläsksida och potatispuré

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Schnitzel med gröna ärtor, kapris/ansjovissmör, rödvinssås, stekt potatis och citron

Middag

-

Vecka 3

Måndag

Lunch

Falafel med vitlöks- och myntayoghurt, tomatsås, tortilla och lime

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Rimmad sej med lättrökta betor, citron-och gräslökssås och kokt potatis

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Tunt skivad ko från Järinge gård med soja, sesamfrö, lime och äggnudlar

Middag

Isbergssallad, fläsksida, hasselnöt, havtorn och soja
Röding, grönkål, fänkål och skaldjurssås
Ananas, kokos och munk

Torsdag

Lunch

Kyckling med dragon, citron, bönor och svamprisotto

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Bakad fläskkarré med rostade tomater, chilibearnaise och rostad potatis

Middag

-

Vecka 4

Måndag

Lunch

Kåldolme med lingon och gräddsås

Middag

Havskräfta, gran, svartvitlök och brioche
Ko/Kalv, jordärtskocka, rödkål och blåbär
Utvalda ostar med tillbehör

Tisdag

Lunch

Fisk- och skaldjursgryta med kokos, citrongräs, röd curry, och lime

Middag

Lax, apelsin, svartrot, röd endive
Anka, rödbeta, blodapelsin, mangold
Blodapelsin, vit choklad och enbär

Onsdag

Lunch

Kryddig färslimpa på ko från Järinge Gård med libanesisk couscous, mojo rojo och yoghurt

Middag

Isbergssallad, fläsksida, hasselnöt, havtorn och soja
Röding, grönkål, fänkål och skaldjurssås
Ananas, kokos och munk

Torsdag

Lunch

Coq au vin med svamp, lök, fläsksida och potatispuré

Middag

Kroppkaka, tryffel, äpple och kålrot
Vilt (älg/hjort), rotselleri, lingon
Rökt kola, körsbär, macadamianötter

Fredag

Lunch

Schnitzel med gröna ärtor, kapris/ansjovissmör, rödvinssås, stekt potatis och citron

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Sigtunahöjdens burgare

189 kr

Gjorde på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med bacon och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Chèvresallad

169 kr

Gratinerad getost, bladsallad, honung, valnötter och balsamicovinegrette.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Chokladfondant

125 kr

Serveras med kvällens sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
köksmästarna niclas jansson och louise hallquist som jobbar med hållbar mat på sigtunahöjden
drinkar i baren på sigtunahöjden