Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 45

Måndag

Lunch

Indisk gryta med gråärta, raita, morot, rättikasallad och fried rice

Middag

Rödbeta, rödcurry, rispapper, ingefära, hummer, oxalis

Jordärtskocka, svarta vinbär, svamp och kalv

Blåbär, sesam, lagerblad, yuzu

Tisdag

Lunch

Lamm med betor, getost, valnötter och bulgur

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och hel fisk

Lingon, vit choklad, svartpeppar, kola

Onsdag

Lunch

Bouillabaisse med saffransaioli, musslor och krutonger.

Middag

Svamp, kummin, bröd, gran, fönsterlav och ägg.

Rotselleri, kalv, lakrits, och äpple

Sotad Äpple, saltmaräng, kolaskum, mandel

Torsdag

Lunch

Kyckling, krämig polenta, svamp, pumpa, tabbouleh och pecorino

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och hel fisk

Lingon, vit choklad, svartpeppar, kola

Fredag

Lunch

Wallenbergare med lingon, pressgurka, brynt smör, gröna ärtor och potatispuré.

Middag

Vecka 46

Måndag

Lunch

Idag har enbart barmenyn öppen, välkomna att kolla på utbudet där.

Middag

Idag har enbart barmenyn öppen, välkomna att kolla på utbudet där.

Tisdag

Lunch

Kalv i dill

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och hel fisk

Lingon, vit choklad, svartpeppar, kola

Onsdag

Lunch

Panerad sej med gröncurry, fänkål, kål, pappadam och stekta nudlar

Middag

Rödbeta, rödcurry, rispapper, ingefära, hummer, oxalis

Jordärtskocka, svarta vinbär, svamp och kalv

Blåbär, sesam, lagerblad, yuzu

Torsdag

Lunch

Ekologisk rökt korv med syrlig kål, friterad lök och ananasketchup

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och flundra

Lingon, vit choklad, svartpeppar, kola

Fredag

Lunch

Rökt och glaserad KRAV-märkt oxkind med spetskål, höstäpple, rotselleri

Middag

Vecka 47

Måndag

Lunch

Indisk gryta med gråärta, raita, morot, rättikasallad och fried rice

Middag

Rödbeta, anka från rosa skattlådan, rödbeta, senap, kimchi och ankfettsbröd

Havtorn, pak choi, gulbeta, soja, röding

Sotad Äpple, saltmaräng, kolaskum, soja

Tisdag

Lunch

Lamm med betor, getost, valnötter och bulgur

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno.

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och hel säsongsplattfisk

Lingon, vit choklad, svartpeppar/cumeopeppar, kola

Onsdag

Lunch

Bouillabaisse med saffransaioli, musslor och krutonger.

Middag

Rödbeta, anka från rosa skattlådan, rödbeta, senap, kimchi och ankfettsbröd

Havtorn, pak choi, gulbeta, soja, röding

Sotad Äpple, saltmaräng, kolaskum, soja

Torsdag

Lunch

Kyckling, krämig polenta, svamp, pumpa, tabbouleh och pecorino

Middag

Lök, hjortron, IPA, Rocklunda gris och jalapeno.

Blomkål, fänkål, gurka, yuzu och hel säsongsplattfisk

Lingon, vit choklad, svartpeppar/cumeopeppar, kola

Fredag

Lunch

Wallenbergare med lingon, pressgurka, brynt smör, gröna ärtor och potatispuré.

Middag

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Våran Ekologiska Gröna Rätt (Lågt Co2e)*


169 kr

Jordärtskocka, svarta vinbär, svampkrokett. (0.1 kg CO2e)

Betsallad med Skärvångens chèvre


169 kr

Serveras med grönsallad, olika slags betor, chèvre, rostade pinjenötter och honungsvinägrett. (0,6 kg CO2e)

Dagens soppa


125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Gräddfilspannacotta


125 kr

Serveras med höstens bär och drömmar.

Kvällens sorbet


85 kr

Prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar för sorbet idag.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Koldioxid-uträkningen baseras på råvarornas tillagade vikt.
För att vi ska nå 1,5 graders målet (som en del av parisavtalet) krävs det enligt WWF att vi konsumerar 11 kg CO2-ekvivalenter/vecka genom enbart våra måltider.
I genomsnitt släpper en lunch eller middag idag ut 2kg CO2e.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden