Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 kom vår kock Sofie Lidén hela vägen till finalen.

Menyer

Vecka 42

Måndag

Lunchbuffé

Pumpa. Rostade gula ärtor. Svamp. Risotto

Middag

Kalv från Järinge Gård. Rostad kyckling. Kantarell. Rökt grädde. Hasselnötter. Tryffel

Röding. Blomkål. Fänkål. Gurka. Yuzu

Glasspinne på äpple och vit choklad. Munk

Tisdag

Lunchbuffé

Rimmad lax. Dillstuvad potatis

Middag

Gravad och sotad Forell. Wasabi. Blomkål. Tapioka. Grön tomat. Äpple

Lamm. Rotselleri. Rosmarin. Fetaost. Citron

Hjortron. Macadamianöt. Vanilj. Getost

Onsdag

Lunchbuffé

Fläskkotlett. Rotmos. Senap

Middag

Kalv från Järinge Gård. Rostad kyckling. Kantarell. Rökt grädde. Hasselnötter. Tryffel

Röding. Blomkål. Fänkål. Gurka. Yuzu

Glasspinne på äpple och vit choklad. Munk

Torsdag

Lunchbuffé

Kyckling. Curry. Asiatiska grönsaker. Nudlar

Middag

Gravad och sotad Forell. Wasabi. Blomkål. Tapioka. Grön tomat. Äpple

Lamm. Rotselleri. Rosmarin. Fetaost. Citron

Hjortron. Macadamianöt. Vanilj. Getost

Fredag

Lunchbuffé

Wallenbergare. Potatispuré. Skirat smör. Lingon. Ärtor

Vecka 43

Måndag

Lunchbuffé

Pumpa. Rostade gula ärtor. Svamp. Risotto

Middag

Kalv från Järinge Gård. Rostad kyckling. Kantarell. Rökt grädde. Hasselnötter. Tryffel

Röding. Blomkål. Fänkål. Gurka. Yuzu

Glasspinne på äpple och vit choklad. Munk

Tisdag

Lunchbuffé

Rimmad lax. Dillstuvad potatis

Middag

Gravad och sotad Forell. Wasabi. Blomkål. Tapioka. Grön tomat. Äpple

Lamm. Rotselleri. Rosmarin. Fetaost. Citron

Hjortron. Macadamianöt. Vanilj. Getost

Onsdag

Lunchbuffé

Fläskkotlett. Rotmos. Senap

Middag

Kalv från Järinge Gård. Rostad kyckling. Kantarell. Rökt grädde. Hasselnötter. Tryffel

Röding. Blomkål. Fänkål. Gurka. Yuzu

Glasspinne på äpple och vit choklad. Munk

Torsdag

Lunchbuffé

Kyckling. Curry. Asiatiska grönsaker. Nudlar

Middag

Gravad och sotad Forell. Wasabi. Blomkål. Tapioka. Grön tomat. Äpple

Lamm. Rotselleri. Rosmarin. Fetaost. Citron

Hjortron. Macadamianöt. Vanilj. Getost

Fredag

Lunchbuffé

Wallenbergare. Potatispuré. Skirat smör. Lingon. Ärtor

Vecka 44

Måndag

Lunchbuffé

Pumpa. Rostade gula ärtor. Svamp. Risotto

Tisdag

Lunchbuffé

Rimmad lax. Dillstuvad potatis

Middag

Gravad och sotad Forell. Wasabi. Blomkål. Tapioka. Grön tomat. Äpple

Lamm. Rotselleri. Rosmarin. Fetaost. Citron

Hjortron. Macadamianöt. Vanilj. Getost

Onsdag

Lunchbuffé

Fläskkotlett. Rotmos. Senap

Middag

Barmenyn

Torsdag

Lunchbuffé

Kyckling. Curry. Asiatiska grönsaker. Nudlar

Fredag

Lunchbuffé

Barmenyn

Frukost

Frukostbuffé måndag till fredag 07-10 (Utvalda lördagar och söndagar 08-11)



175 kr, barn upp till 12 år 85 kr

Restaurang Skogs frukostbuffé.
På måndagar serverar vi ej varm frukostmat.

Barmeny

Dagens lunchbuffé


225 kr

Ingår även sallad, soppa, kaffe och te.

Dagens varmrätt


145 kr

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Chevrésallad

169 kr

Betor, nässelvinägrett, rostade frön

Skagentoast


Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Restaurangs Skogs Smörgås´


189 kr

Dagens protein, majonnäs, pickles, pommes.

Ost och charkuterier för 2 personer


249 kr

3 sorters ost och chark, serveras med inlagda grönsaker, marmelad, GI-knäcke, oliver.

Chokladfondant


95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Vaniljpannacotta


95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden