Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 kom vår kock Sofie Lidén hela vägen till finalen.

Menyer

Stående menyer

Frukost

Frukost (onsdag, torsdag, fredag 09-10.30)


125kr/145kr

Liten frukost: Matig macka, ett glas juice, kaffe/te 125 kr
Stor frukost: Äggröra, bacon eller rökt lax, ett glas juice, surdegsbröd med ost, kaffe/te 145 kr

Frukostbuffé (lördag, söndag 08-11)


175 kr, barn upp till 12 år 85 kr

Restaurang Skogs frukostbuffé.

Lunch

Lunch (onsdag, torsdag, fredag 11.30-14.00)


Tvårätters affärslunch: 225 kr. Enbart varmrätt: 145 kr.

・Dagens lunch: Lamm Från Järinge Gård. Betor. Fetaost. Färskpotatis.

・Förrätt affärslunch: Potatis. Ägg. Brynt smör. Matjes. Gräddfil.

Ät här eller ta med. Under helger serveras barmeny till lunch.

Middag

Trerättersmiddag (fredagar 17.30-20.30)


495kr.

Förrätt
Rödtunga. Brynt potatiskräm. Sandefjord

Varmrätt
Gnocchi. Kål. Smör. Parmesan. Tryffel. Kalv från Järinge Gård

Dessert
Vit choklad. Hallon. Pistage

Fyrarättersmiddag (lördagar 17.30-20.30)


595 kr.

Förrätt
Rödtunga. Brynt potatiskräm. Sandefjord

Varmrätt
Gnocchi. Kål. Smör. Parmesan. Tryffel. Kalv från Järinge Gård

Mellanrätt
Svensk Lagrad ost. Bärmarmelad. Salt struva

Dessert
Vit choklad. Hallon. Pistage

Sommelierens Afton (lördagar)


Middag inklusive dryck: 1340 kr.

• Smårätt. Serveras med Champagne
Friterad hummer. Jalapeno

• Fisk. Serveras med vitt vin (Italien)
Rödtunga. Brynt potatiskräm. Sandefjord

• Kött. Serveras med Nebbiolo
Gnocchi. Kål. Smör. Parmesan. Tryffel. Kalv från Järinge Gård

• Ost. Serveras med Gewurztraminer alsace
Svensk Lagrad ost. Bärmarmelad. Salt struva

• Dessert. Serveras med Langedoc Rousillion grenache druvan
Vit choklad. Hallon. Pistagenöt

Erbjudandet gäller varje lördag från och med 17/4, (ej 1/5 & 29/5).

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Chevrésallad

169 kr

Betor, nässelvinägrett, rostade frön

Skagentoast


Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Restaurangs Skogs Smörgås´


189 kr

Dagens protein, majonnäs, pickles, pommes.

Ost och charkuterier för 2 personer


249 kr

3 sorters ost och chark, serveras med inlagda grönsaker, marmelad, GI-knäcke, oliver.

Chokladfondant


95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Vaniljpannacotta


95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Barmenyn serveras kl 11-22.

Take away

Take away gäller på samtliga luncher. Lunchen går att få som ordinarie två rätter eller i form av enbart huvudrätt.
Två rätter: 225 kr/person
En rätt: 145 kr/person

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden