Boka

Restaurang Skog

Boka nu

Med ett nyfiket och engagerat köksteam levererar vi på ett ödmjukt sätt en måltidsupplevelse på hög gastronomisk nivå med smaken och råvaran i fokus.

Kockar i Restaurang Skog

Restaurang Skog

- I Restaurang Skog vill vi erbjuda matintresserade lokalbor och tillresande ett hållbart restaurangkoncept med naturen som ett tydligt tema. Vårt naturnära läge och med utsikt över Mälaren gjorde namnval och inriktning enkel. Vi har ett välrenommerat kök och våra kockar vinner utmärkelser och priser. Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och tar nu nästa steg med att skapa Restaurang Skog, säger Vd Lotta Boman.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap och tillsammans med köket på Sigtunahöjden inspirerat till en meny och identifierat flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå på olika sätt i menyn. Detta återspeglas även i baren där bartendern arbetar med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

2019 blev Restaurang Skogs köksmästare världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Framgången håller i sig - år 2020 tävlar vår kock Sofie Lidén om förstaplatsen.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 14

Måndag

Lunch

Lax med dillstuvad kål och kokt potatis

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Tisdag

Lunch

Kalv i dill med betor och kokt potatis

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Onsdag

Lunch

Kyckling med potatisgratäng och rostad tomatsalsa

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Torsdag

Lunch

Kalvfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Fredag

Lunch

Fläskkarré med svamp, färska bönor, potatispuré.

Middag

-

Vecka 15

Måndag

Lunch

Wallenbergare med tillbehör

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Tisdag

Lunch

Kyckling, citron/dragongräddsås, rostade rotfrukter

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Onsdag

Lunch

Pannbiffar med gräddsås, lingon, pressgurka, kokt potatis

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Torsdag

Lunch

Rimmad fisk, kokt potatis, smörsås, fänkål/broccoli

(Idag kan ni även beställa lammstek till fredagen då vi har stängt.)

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Fredag

Lunch

-

Middag

-

Vecka 16

Måndag

Lunch

Lax med dillstuvad kål och kokt potatis

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Tisdag

Lunch

Kalv i dill med betor och kokt potatis

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Onsdag

Lunch

Kyckling med potatisgratäng och rostad tomatsalsa

Middag

Skocka, löjrom, gräslök, gräddfil, brynt smör

Kalv, anklever, tryffel, rotselleri

Mjölkchoklad, blodapelsin, chili

Torsdag

Lunch

Kalvfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé

Middag

Ikväll är ni välkomna att beställa någonting från vår barmeny.

Fredag

Lunch

Fläskkarré med svamp, färska bönor, potatispuré.

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare


189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes frites. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips


179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Vår Ekologiska Gröna Rätt (Lågt Co2e)*


169 kr

Vi varierar vår vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Betsallad med Skärvångens chèvre


169 kr

Serveras med grönsallad, olika slags betor, chèvre, rostade pinjenötter och honungsvinägrett. (0,6 kg CO2e)

Dagens soppa


125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier


155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar


155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier


185 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Nybakad chokladfondant


125 kr

Serveras med kökets utvalda sorbet.

Kvällens sorbet


85 kr

Barmenyn serveras kl 11-22.

Koldioxid-uträkningen baseras på råvarornas tillagade vikt.
För att vi ska nå 1,5 graders målet (som en del av parisavtalet) krävs det enligt WWF att vi konsumerar 11 kg CO2-ekvivalenter/vecka genom enbart våra måltider.
I genomsnitt släpper en lunch eller middag idag ut 2kg CO2e.

Hemkörning och take away

Dagens husman - jämna veckor

95 kr/pp

- Måndag
Lax med dillstuvad kål och kokt potatis

- Tisdag
Kalv i dill med betor och kokt potatis

- Onsdag
Kyckling med potatisgratäng och rostad tomatsalsa

- Torsdag
Kalvfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé

- Fredag
Fläskkarré med svamp, färska bönor, potatispuré

Dagens husman - ojämna veckor

95 kr/pp

- Måndag
Wallenbergare med tillbehör

- Tisdag
Kyckling, citron/dragongräddsås, rostade rotfrukter

- Onsdag
Pannbiffar med gräddsås, lingon, pressgurka, kokt potatis

- Torsdag
Rimmad fisk, kokt potatis, smörsås, fänkål/broccoli

- Fredag
Kalvstek med gräddsås, svartvinbärsgelé, broccoli, rostade rotfrukter

Lasagne med tillbehör


95 kr

Isterband med dilltuvad potatis och rödbetor


95 kr

Lakto-ovo-vegetarisk lasagne med tillbehör


95 kr

Matig Lakto-ovo-vegetarisk soppa


95 kr

Fikalådan


25 kr

Tre olika sorters hembakade kakor

All beställning görs per mail till info@sigtunahojden.se dygnet runt eller på telefon 08-592 577 00 alla vardagar 08-17. Sista beställning för utkörning är kl 20.00 kvällen innan.
Våra stående menyer serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.
Vi reserverar oss för att stående rätter kan ta slut.
Utkörningen sker med start 11.30 och beräknad sista avlämning senast 13.30.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.
Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.

kock sofie lidén och närodlade grönsaker och örter
kockar med fokus på närodlat och hållbarhet
drinkar i baren på sigtunahöjden