Boka

Lunchbuffé i Sigtuna

middagsbuffé

Överraska vänner och kollegor med en välkomponerad meny som gör alla pigga och glada. Vid er ankomst erbjuds ett härligt salladsbord, vegetarisk soppa samt huvudrätt, ostbricka, hembakat bröd och kaffe. Den milsvida utsikten ingår i priset.

Pris: 225 kr/person, barn upp till 12 år 110 kr.
Vegetariskt alternativ bokas separat.

Menyer

Veckomenyer

Vecka 24

Måndag

Lunch

Vegetariska enchilladas med färs på svamp och rotfrukter serveras med hängd gräddfil, tomatsalsa med ananas och avocadoröra.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass och Yuzumunk.

Tisdag

Lunch

Kyckling med ramslöksdressing, tomatsallad med mozzarella och quinoasallad.

Middag

Eko kalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Korv på viltkött från Järinge gård, grillad spetskål med citronette, knipplök, senapsemulsion, syrad rödkål, örtslungad potatis och primörer.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Eko lamm från Järinge Gård, lammbräss, Chevré från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Inkokt och lättrökt lax med potatissallad, ört- och citronmajo.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Chili på högrev med gräddfil, avokadokräm, pitabröd och ris.

Middag

Grillbuffé med tillhörande salladsbuffé och smårätter gjorda på säsongens råvaror och primörer.

Vecka 25

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med svensk gråärt, helstekt blomkål, ancho och paprikadressing.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass Yuzu Munk

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Köket håller stängt för middag.

Fredag

Lunch

Köket håller stängt idag.

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare

189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med ramslöksemulsion, bacon, ost och pommes frites.*

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Kvällens vegetariska

169 kr

Vi varierar våran vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Caesarsallad med räkor

189 kr

Räkor, caesardressing, romansallad, parmesan, citron och surdegskrutonger.

Caesarsallad med kyckling

169 kr

Grillad kyckling, bacon, caesardressing, romansallad, parmesan och surdegskrutonger. (Lågt Co2e)*

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Gräddfilspannacotta

125 kr

Serveras med bakad rabarber och drömmar.

Kvällens sorbet

85 kr

Prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar för sorbet idag.

* Vi har beräknat denna rättens totala koldioxidutsekvivalent.

Genom att skriva ut den sammanlagda mängden koldioxid rätten släpper ut underlättar vi för ett miljömedvetet val.

1. Restaurang Skogs burgare. 4.9 kg Co2e (koldioxidekvivalenter)
2. Ceasarsallad med kyckling. 1.4 kg Co2e (koldioxidekvivalenter)

Uträkningen baseras på på råvarornas tillagade vikt.
I genomsnitt släpper en lunch eller middag ut 2kg Co2e.

Barmenyn serveras kl 11-22.