Boka

Middag i Sigtuna

middag på verandan Restaurang Skog

Unna dig en god middag med nordiska råvaror med en internationell touch.

Pris trerätters middag: 645 kr

Middag på Sigtunahöjden

Affärsmiddag eller spontan middag? Oavsett om du är konferensgäst eller inte har vi alltid plats för några till! Boka bord för dig och ditt sällskap där måltiderna lagas med omsorg i vårt öppna kök, där du ser hur allt förbereds.

Varje vardagkväll serveras en meny med två till fyra rätter. Menyn innehåller det bästa säsongen har att erbjuda och är en härlig uppvisning i matkonst. Om en hel meny är för mycket finns det även en trevlig barmeny.

Sigtunahöjdens restaurang har en vackert designad miljö med milsvid utsikt över Mälaren och det uppländska landskapet.

mingel med vin i baren

Menyer

Veckomenyer

Vecka 15

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med svensk gråärt, helstekt blomkål, ancho och paprikadressing.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass Yuzu Munk

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Hemgjord älgkebab med tillbehör.

Middag

-

Vecka 16

Måndag

Lunch

Vegetariska enchilladas med färs på svamp och rotfrukter serveras med hängd gräddfil, tomatsalsa med ananas och avocadoröra.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass och Yuzumunk.

Tisdag

Lunch

Kyckling med ramslöksdressing, tomatsallad med mozzarella och quinoasallad.

Middag

Eko kalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Vi serverar enbart barmeny idag. Glad Påsk!

Middag

Vi serverar enbart barmeny idag. Glad Påsk!

Torsdag

Lunch

Vi serverar enbart barmeny idag. Glad Påsk!

Middag

Vi serverar enbart barmeny idag. Glad Påsk!

Fredag

Lunch

-

Middag

-

Vecka 17

Måndag

Lunch

-

Middag

-

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Hemgjord älgkebab med tillbehör.

Middag

-

Vecka 18

Måndag

Lunch

Vegetariska enchilladas med färs på svamp och rotfrukter serveras med hängd gräddfil, tomatsalsa med ananas och avocadoröra.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass och Yuzumunk.

Tisdag

Lunch

Kyckling med ramslöksdressing, tomatsallad med mozzarella och quinoasallad.

Middag

Eko kalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Korv på ekologiskt nötköt från Järinge gård, spetskål, gurka, löksky, lingon och potatis.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Eko lamm från Järinge Gård, lammbräss, Chevré från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Inkokt och lättrökt lax med potatissallad, ört- och citronmajo.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Chili på högrev med gräddfil, avokadokräm, pitabröd och ris.

Middag

-

Vecka 19

Måndag

Lunch

Vegetarisk paella med svensk gråärt, helstekt blomkål, ancho och paprikadressing.

Middag

Gris, schalottenlök, fänkål och tekaka.
Kalv, anklever, svartrot, syrad lök, salvia och tryffel.
Smultronglass Yuzu Munk

Tisdag

Lunch

Lammspett med rökt aubergineröra, rostad majssalsa, tomat och lammsky, potatis och zucchinikaka.

Middag

Ekokalv från Järinge Gård, äggula, tryffel, ramslök och vinäger.
Forell, björknav, ägg, forellrom och nässla.
Rabarber, björk och hasselnöt.

Onsdag

Lunch

Buffalokyckling med friterad potatis, coleslaw, ädelost och blekselleri.

Middag

Vit sparris, fetaost, ängssyra, pepparrot, alger och gulärta.
Ekolamm från Järinge Gård, lammbräss, chevre från dalspira, valnöt, grönt äpple och grön sparris.
Ängssyra/bergsyra, grönt äpple, karamell och gurka.

Torsdag

Lunch

Bakad rimmad torsk med inkokt fänkål, citron smörsås, libbsticksemulsion, spenat och friterad kirskål.

Middag

Gös, fläder, gurka, grön ärta, gräddfil och isterband.
Ungtupp/pärlhöna, rödbeta, broccolikräm, broccolisparris, eldad grädde och svarta vinbär.
Maskros, Honung från Sigtunahöjden och mandel.

Fredag

Lunch

Hemgjord älgkebab med tillbehör.

Middag

-

Stående menyer

Barmeny

Restaurang Skogs burgare

189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med ramslöksemulsion, bacon, ost och pommes frites.

Fish & chips

179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.

Kvällens vegetariska

169 kr

Vi varierar våran vegetariska rätt, prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar idag.

Caesarsallad med räkor

189 kr

Räkor, caesardressing, romansallad, parmesan, citron och surdegskrutonger.

Caesarsallad med kyckling

169 kr

Grillad kyckling, bacon, caesardressing, romansallad, parmesan och surdegskrutonger.

Dagens soppa

125 kr

Serveras med bröd, smör och utvalda tillbehör.

Utvalda charkuterier

155 kr

3 sorter, serveras med inlagda grönsaker.

Utvalda ostar

155 kr

3 sorter, serveras med marmelad och GI-knäcke.

Kombinerade ostar och charkuterier

175 kr

3 sorters ostar och 3 sorters charkuterier serveras med inlagda grönsaker, marmelad och GI-knäcke.

Gräddfilspannacotta

125 kr

Serveras med bakad rabarber och drömmar.

Kvällens sorbet

85 kr

Prata gärna med vår serveringspersonal om vad vi serverar för sorbet idag.

Barmenyn serveras kl 11-22.