Boka

Covid-19 – säkerhet på Sigtunahöjden

Säkerhet och hälsa för våra gäster och medarbetare är Sigtunahöjdens högsta prioritet. Med den här informationen vill vi se till att du ska känna dig trygg hos oss, oavsett om du besöker hotellet, restaurangen eller kommer till oss som mötesgäst.

Safehotels-CovidClean-Certificate-stamp

CovidClean certifiering

Sigtunahöjden vill vara en trygg plats för gäster och medarbetare, ett arbete som har prioriterats och utvecklats under hela 2020. Därför har vi tagit hjälp av den oberoende parten, SafeHotels Alliance, som har kontrollerat och reviderat våra rutiner och åtgärder.

Sigtunahöjden är godkända enligt samtliga kriterier och därav CovidClean certifierade. Läs mer i ett pressmeddelande här.

Frågor & svar

Frågor & svar

Covid – säkerhet på Sigtunahöjden

Har ni öppet?

Ja, det har vi. Vi har öppet och vi jobbar stenhårt på att du som gäst och att alla våra medarbetare ska vara trygga. Vi har betydligt färre gäster, och avvikande öppettider men vi har öppet och du är varmt välkommen.

Hur gör ni med avstånd, hygien och städning?

Säkerhet och hälsa för våra gäster och medarbetare är Sigtunahöjdens högsta prioritet. Vill vi se till att du ska känna dig trygg hos oss, oavsett om du besöker hotellet, restaurangen eller kommer till oss som mötesgäst.

Vi har begränsat antalet personer som får vistas i våra lokaler samtidigt och sett till att du alltid har möjlighet att hålla avstånd från ett annat sällskap i vår restaurang eller i vårt spa. Du har även möjligheten att äta i avskildhet med ditt eget sällskap, om du önskar. Det är bara att höra av dig till oss om du vill att vi placerar er i en egen lokal.

Sigtunahöjdens allmänna utrymmen är stora och ”luftiga”, någonting vi är just nu är extra tacksamma för. Alla utrymmen städas minutiöst och vi har en väl fungerande ventilation. Vi är väldigt noga med våra medarbetares hälsa och har tydliga rutiner om att inte komma till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

Och hur fungerar det med max 8 personer?

Det nya maxantalet för allmänna sammankomster är 8p, men varken hotellverksamhet, restauranger eller möteslokaler räknas in i dessa nya riktlinjer.
Däremot gäller råden om max 4p per sällskap i vår restaurang, så du känna dig säker på att vi har rutiner på plats och tar vårt ansvar.

Hur gör ni när ni inte längre kan sälja alkohol efter klockan 2o?

Efter restriktioner från FHM samt Sveriges myndigheter är det inte tillåtet att servera alkohol efter klockan 20.00. Restaurang Skog stänger därför 20.30. Vi tipsar däremot om att komma förbi restaurangloungen lite tidigare istället och ta ett glas innan maten i lugn och ro. Du kan även beställa dryck och snacks till hotellrummet fram till 00.00.

Jag vill hellre ta med mig mat från er, har ni take away?

Det har vi, Restaurang Skog erbjuder take away på sina husmansinspirerade luncher. Till middag går det fint att ta med någonting från barmenyn.

Har ni några andra råd till mig som gäst?

Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen och därför uppmanar vi er att följa myndigheternas råd för att minska smittspridningen.
• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Undvik att hälsa genom att ta i hand
• Undvik större folksamlingar
• Stanna hemma om du är sjuk
• Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk

Var även noga med att uppge att du besökt oss vid ev. smittspårningom om du blivit sjuk i anslutning till din vistelse, för allas säkerhet.

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av!

Ps. Testa gärna vår scanner för kroppstemperatur av Spray For Life när du kommer till oss. Du hittar den precis vid entrén.

Jag har blivit sjuk eller fått förhinder och vill boka av eller om! Hur gör jag då?

Vi löser din om- eller avbokning, såklart. Du kan kostnadsfritt boka av eller om 24 timmar fram tills ankomst om du har bokat en vanlig rumsreservation, spapaket eller vardagslyx. 72 timmar innan är det som gäller för fri av- eller ombokning bokning vid våra evenemang, som till exempel A Taste Of Christmas, eller Valentines weekend.
Vår personal som jobbar hårt för att svara i telefon och mail, och svarar så snart de bara kan. Vi skulle vara jättetacksamma om du kan ha lite tålamod om det tar ett tag.
Observera att om du har bokat via en extern bokningskanal och inte direkt via oss, så kan det vara andra ombokningsregler som gäller.

Vad händer med frukostbuffén och lunchbuffén?

Under helger serverar vi frukostbuffé i Restaurang Skog och vi har valt att behålla vår frukostbuffé vid dessa tillfällen. Det finns handskar och handsprit till hands och du plockar maten från buffén som ligger bakom ett plexiglas. I bufféområdet får max 8 p vistas samtidigt. De dagar då vi har färre gäster serveras istället en frukostmeny som du beställer från bordet.

Istället för vår lunchbuffé serverar vi en tvårätters (förrätt, huvudrätt) med tillbehör under vardagarna.