Skogens guld

 

Välkommen till en oförglömlig hösthelg på Sigtunahöjden! Den 18–19 oktober bjuder vi in dig och dina nära till att uppleva höstens magi i en av Sveriges mest idylliska miljöer.

 

Pris från 995 kr/person.

Boka Skogen guld Läs mer här

Julbord

När vintermörkret sänker sig över Sigtuna tänds ljusen på Sigtunahöjden. Vi bjuder in till ett klassiskt svenskt julbord där tradition och omtanke möts i en varm och stämningsfull miljö. Vår mat lagas från grunden av kockar med passion för det svenska köket – alltid med råvaror från svenska gårdar, skogen och noggrant utvalda lokala leverantörer. 

Upplev magin av julen med vår exklusiva julbordsweekend, där ni får en oförglömlig helg fylld av god mat, avkoppling och julstämning.

Pris från 645kr/person

Läs mer och boka

Frukost

Starta dagen på bästa sätt hos Restaurang Skog, där vi bjuder på en generös och hållbar frukostbuffé varje vardag. Här njuter du av en smakrik upplevelse med närproducerade och ekologiska råvaror i fokus – allt ackompanjerat av en fantastisk utsikt över naturens skönhet.
Låt oss göra din morgon lite extra speciell – varmt välkommen! 

 

Pris: 195 kr/person.

Reservera bord

Lunch

Upplev en härlig lunch med smakrik mat och en oslagbar utsikt över Mälaren! 
Måndag till fredag, mellan kl. 12.00 och 13.30, serverar vi vår generösa lunchbuffé – en måltid som bjuder på något för alla smaker.

På buffén hittar du:
Värmande soppa
Fräscha sallader
En läcker varmrätt
Nybakat bröd med ost och kex
Avsluta med en kopp kaffe

Välkommen att njuta av god mat i en miljö som inspirerar!

Pris: från 245 kr/person.
Barnpris upp till 12 år: 110 kr/person

Läs mer och boka
Köksmästare Patrik serverar middag till gäster

Middag

Ta med dina nära och kära på en middagsupplevelse utöver det vanliga! 🌟 Hos Restaurang Skog bjuder vi in till en trerätters middag, fylld av säsongens bästa smaker och omsorgsfullt tillagad med hållbarhet i fokus.

Måndag till torsdag står vi redo att ge er en kväll att minnas – varmt välkomna!

Läs mer och boka

Jobba hos oss?

Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats där din kreativitet värderas högt? Restaurang Skog söker alltid efter nya stjärnor att lyfta upp och introducera i vårt team — är det du?

Läs mer

Menues

We are open every weekday from 9 am to 4 pm (open in the evening when booking a conference)

Breakfast

Hot and cold breakfast buffet.

Price: SEK 195
Child price (5-12 years): SEK 125
Children's price (2-4 years): SEK 75

Selected weekends at: 08.00-10.30 am.

The bar menu is served from 11 am to 10 pm.

Restaurant Skog's Burger SEK 189

5,1 kg co2
Made with organic beef from Järinge Gård farm. Served with bacon, cheese, french fries and truffle mayonnaise.

Fish and chips SEK 179

0,9 kg co2
Tempura-fried cod with french fries, remoulade, and lemon.

Shrimp salad SEK 169

1,5 kg co2
Leaf salad, prawns, egg, lemon and mayonnaise.

Beet salad with Chèvre cheese

1,5 kg co2
Served with green salad, various types of beets, chèvre, roasted seeds, honey, and vinaigrette.

Hot smoked salmon salad SEK 179

0,7 kg co2
Leaf salad, egg, lemon, and mayonnaise.

Shrimp sandwich - Half SEK 139, full SEK 179

1,5 / 2,2 kg co2
Leaf salad, prawns, egg, lemon and mayonnaise.

Swedish charcuterie SEK 175

0,9 kg co2
3 types of charcuterie with pickled vegetables, GI crackers, olives.

Swedish cheese SEK 169

0,7 kg co2
3 kinds of cheese, served with marmalade, GI crackers and olives.

Chocolate fondant - SEK 95

Served with the kitchen sorbet.

We estimate our food’s carbon dioxide emissions. This helps us create an idea about how our food consumption affects the planet we live on.

Catering

Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.

Läs mer och beställ

Ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus

Det naturnära läget, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren bidrar starkt till inriktning och framgångar med Restaurang Skog. Vårt välrenommerade kök med prisvinnande kockar erbjuder tillsammans med ett engagerat matsalsteam, ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus.

Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en upplevelse där mat och dryck kombineras i en säsongsinspirerad meny med wow-faktor. Vi arbetar aktivt för att hålla nere matsvinnet tillsammans med våra gäster. Vi föredrar miljömärkta och närproducerade råvaror gärna från gårdar i Roslagen och Uppland.

Matsalen har plats för upp till 200 personer i olika möbleringar och Orangeriet har plats för 45 gäster. Med en panoramavy över skog och sjö blir det lätt att andas och även interiören matchar naturens färger.

Tillsammans med Lisen Sundgren, känd matprofil och forager, har vi utforskat vad växter och miljön i omgivningarna kan erbjuda. Detta märks i våra säsongsanpassade menyer där gran, hägg och ängssyra är exempel på vad som kan finnas med på rätterna som serveras. Det återspeglas också i barens drinkar och i friska utomhusaktiviteter.

– ”Vi vill bidra till att vara en är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska vårt hållbara restaurangkoncept. Vi vill bidra till en hållbar framtid och destinationens attraktionskraft” hälsar teamet i kök och matsal.

Exempel på våra möteskockar utmärkelser i de nationella samt internationella kocktävlingarna i Copper Skillet:

2019 i mars, souschef Niclas Jansson vinner junior VM i Toronto, Canada.
2022 i mars, souschef Niclas Jansson vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2022 i maj, souschef Sofie Lidén vinner senior VM i Las Vegas, USA.
2022 i september, souschef Niclas Jansson representerar Sverige i EM i Holland.
2023 i juni, Ruth Weldegiorgis vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2023 i oktober, Ruth Weldegiorgis vinner senior EM i Rungstedgaard, Danmark.
2024 april, Ruth Weldegiorgis vinner senior VM i New Jersey, USA.

Hållbar matupplevelse

Jobba hos oss?

Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats där din kreativitet värderas högt? Restaurang Skog söker just nu efter en engagerad kock. Är du vem vi söker?

Middag med guldkant

Uppgradera konferensmenyn, låt vårt köksteam sätta guldkant på er middag. Denna middag kan du boka i kombination med ditt konferenspaket.

Lunch i Sigtuna

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Middag i Sigtuna

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Middag med guldkant

Uppgradera konferensmenyn, låt vårt köksteam sätta guldkant på er middag. Denna middag kan du boka i kombination med ditt konferenspaket.

Lunch i Sigtuna

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Middag i Sigtuna

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Catering i Sigtuna

Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.

Bokningsförfrågan

Kontakta oss

E-post restaurangskog@sigtunahojden.se
Telefon: +46 7-617 422 07

Köksmästare Patrik Nilsson
+46 73 511 69 71

Kontakta oss

E-post: restaurangskog@sigtunahojden.se Telefon: +46 7-617 422 07

Kontakta oss

E-post: restaurangskog@sigtunahojden.se Telefon: +46 7-617 422 07

Kontakta oss

E-post restaurangskog@sigtunahojden.se
Telefon: +46 7-617 422 07

Köksmästare Patrik Nilsson
+46 73 511 69 71

Kontakta oss

restaurangskog@sigtunahojden.se
+46 76 174 22 07 

Köksmästare Patrik Nilsson
+46 73 511 69 71