Ett hållbart restaurangkoncept nära naturen

I Restaurang Skog skapar och erbjuder vi ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus. Vårt naturnära läge, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren avgjorde namnval och inriktning. Restaurang Skogs kök är välkänt och omtyckt. Många av våra kockar har vunnit och fortsätter vinna fina utmärkelser och priser.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap. Tillsammans med köket har hon varit med och inspirerat till en meny som innehåller flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå i de rätter som serveras. Detta återspeglas även i baren där drinkar serveras med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

– ”Sigtuna är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska utbudet av krogar och restauranger. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft, därför är utvecklingen av ett spännande restaurangkonceptet viktigt för oss”, säger vd Lotta Boman.

Utmärkelser:
2022 i maj blev vår kock Sofie Lidén seniorvärldsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Las Vegas.
2019 blev vår souschef Niclas Jansson juniorvärldsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

2022 i september tävlar vår souschef Niclas Jansson i seniorfinalen av Copper skillet i Holland. Han kvalificerade sig och vann sverigefinalen i mars.

Grillkväll
i Restaurang Skog

Utvalda fredagar kan du ta med kollegorna eller familjen för att uppleva en trevlig fredagkväll med fördrinkar och grillning i säsongens anda.

Läs mer om våra grillkvällar
Två personer från Restaurang Skog på Sigtunahöjden

Lunch

Varje vecka (med undantag av helgdagar) måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ostar och kaffe på maten. Under den varma årstiden sitter du och ditt sällskap med fördel ute på den härliga verandan med milsvid utsikt. Vår lunch finns även som take-away.

Reservera bord

Middag

Varje vecka (med undantag av helgdagar) måndag – torsdag kan du boka bord till middag. Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse där menyn följer årstidernas växlingar. Perfekt om ni vill fira en högtidsdag eller bara smita i väg från vardagen. Restaurangen håller även öppet utvalda helger, kontakta oss i förväg för information.

Reservera bord

Catering

Ska du bjuda in till kalas och fest hemma? Boka catering från Restaurang Skog, vi underlättar för dig och gör jobbet så du kan fokusera på dina gäster. Välj bland olika menyer och boka gärna till personal och porslin om du vill.

Läs mer och beställ

Menyer

Vi har öppet alla vardagar kl:9-16 (kvällsöppet vid konferensbokning)

Måndag

Lunch

Barmeny

Middag

Stängt

Tisdag

Lunch

Panerad torsk, ceasardressing, grillad romansallad, parmesan, kokt potatis 

Middag

Vit sparris. Gul curry. Shalottenlök. Brynt smör. Chorizo 

Röding. Blåmussla. Gurka. Rom. Potatis

Rabarber. Vanilj. Havre 

Onsdag

Lunch

Färslimpa. Lök. Lingon. Gurka. Potatis

Middag

Pilgrimsmussla. Broccoli. Jalapeno. Ostron. Brynt smör. Örter 

Kalv. Morot. Ättika. Dill 

Hallon. Drömmar. gräddfil 

Torsdag

Lunch

Stekt spätta med pickles, brynt smör, potatis, citron, dill, betor.

Middag

Vit sparris. Gul curry. Shalottenlök. Brynt smör. Chorizo 

Röding. Blåmussla. Gurka. Rom. Potatis

Rabarber. Vanilj. Havre 

Fredag

Lunch

Kalvrostbiff, lök, curry, potatissallad, rågbröd 

Middag

Stängt för sommaren

Frukost måndag till fredag 09-10

Kallfrukost tallrik 125 kr
Varmfrukost tallrik med äggröra, bacon eller rökt lax 145 kr

Barmenyn serveras kl 11-22.

Dagens lunchbuffé - 225 kr

Ingår även sallad, soppa, kaffe och te.

Dagens varmrätt - 145 kr

Restaurang Skogs burgare 189 kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge Gård. Serveras med tryffelemulsion, bacon, ost och pommes. (4,9 kg CO2e)

Fish & chips - 179 kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. (1,4 kg CO2e)

Chevrésallad - 169 kr

Betor, nässelvinägrett, rostade frön

Skagentoast - Halv 129 kr, hel 169 kr

Härlig klassisk skagen på vårat hembakade surdegsbröd.

Restaurangs Skogs Smörgås - 189 kr

Dagens protein, majonnäs, pickles, pommes.

Ost och charkuterier för 2 personer - 249 kr

3 sorters ost och chark, serveras med inlagda grönsaker, marmelad, GI-knäcke, oliver.

Chokladfondant - 95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Vaniljpannacotta - 95 kr

Serveras med kökets sorbet.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.

Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.

Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.