Natten går tunga fjät, runt Sigtunahöjden

Den 13 december är du varmt välkommen till Sigtunahöjden och Restaurang Skog för att njuta av en julig och läcker trerätters middag. Bjud med familj och vänner på en trevlig middag där ni slipper stress och disk. Under kvällen får vi besök av Lucia och hennes kör runt kl.18.30.

Boka bord

Lunch

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Reservera bord
Köksmästare Patrik serverar middag till gäster

Middag

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Reservera bord

Catering

Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.

Läs mer och beställ

Menyer

Vardagar och utvalda helger serverar vi följande tider:

Frukost kl: 07.00 - 10.00   Lunch kl: 11.45 - 13.30   Middag kl: 18.00 - 21.30

Måndag

Lunch

Blomkålsfritters med ost. Stuvad grönkål. Friterad grönkål. Rostad potatis.

Middag

Rökt torsk. Grönärta. Mynta. Miso. Broccoli. Sikrom. Lardo. 

Vildsvin. Rödkål. Blåbär. Rotselleri. Senap. 

Pepparkaka. Ädelost. 

Tisdag

Lunch

Kalvfärslimpa. Grönpeppar. Svamp. Brynt lök. Lingon. Gurka. Potatis. 

Middag

Savoykål. Vilt. Smörgåskrasse. Enoki. Vitsoja. Lingon. Mandel. 

Piggvar. Purjolök. Potatis. Hummer. Mussla. Öl. 

Kaffe. Vanilj. Grädde. Brynt smör. 

Onsdag

Lunch

Fisk och skaldjursgryta. Fänkål. Krutonger. Morot. Rotselleri. Stjälkselleri. Potatis. Saffransaioli.

Middag

Blåmussla. Vitlök. Örter. Rotfrukter.

Kalv. Morot. Ättika. Dill.

Hasselnöt. Choklad. Havtorn. Ingefära.

Torsdag

Lunch

Kyckling. Apelsin. Chili. Stekt ris. Rättika. Pak choi.

Middag

Savoykål. Vilt. Smörgåskrasse. Enoki. Vitsoja. Lingon. Mandel. 

Piggvar. Purjolök. Potatis. Hummer. Mussla. Öl. 

Kaffe. Vanilj. Grädde. Brynt smör. 

Fredag

Lunch

Fläskschnitzel. Råstekt tärnad potatis. Rödvinsås. Kryddsmör. Gröna bönor. Citron. Persilja.

Middag

Rökt torsk. Grönärta. Mynta. Miso. Broccoli. Sikrom. Lardo. 

Vildsvin. Rödkål. Blåbär. Rotselleri. Senap. 

Pepparkaka. Ädelost. 

Måndag

Lunch

Blomkålsfritters med ost. Stuvad grönkål. Friterad grönkål. Rostad potatis.

Middag

Rökt torsk. Grönärta. Mynta. Miso. Broccoli. Sikrom. Lardo. 

Vildsvin. Rödkål. Blåbär. Rotselleri. Senap. 

Pepparkaka. Ädelost. 

Tisdag

Lunch

Kalvfärslimpa. Grönpeppar. Svamp. Brynt lök. Lingon. Gurka. Potatis. 

Middag

Savoykål. Vilt. Smörgåskrasse. Enoki. Vitsoja. Lingon. Mandel. 

Piggvar. Purjolök. Potatis. Hummer. Mussla. Öl. 

Kaffe. Vanilj. Grädde. Brynt smör. 

Onsdag

Lunch

Fisk och skaldjursgryta. Fänkål. Krutonger. Morot. Rotselleri. Stjälkselleri. Potatis. Saffransaioli.

Middag

Rökt torsk. Grönärta. Mynta. Miso. Broccoli. Sikrom. Lardo. 

Vildsvin. Rödkål. Blåbär. Rotselleri. Senap. 

Pepparkaka. Ädelost.

Torsdag

Lunch

Kyckling. Apelsin. Chili. Stekt ris. Rättika. Pak choi.

Middag

Savoykål. Vilt. Smörgåskrasse. Enoki. Vitsoja. Lingon. Mandel. 

Piggvar. Purjolök. Potatis. Hummer. Mussla. Öl. 

Kaffe. Vanilj. Grädde. Brynt smör. 

Fredag

Lunch

Fläskschnitzel. Råstekt tärnad potatis. Rödvinsås. Kryddsmör. Gröna bönor. Citron. Persilja.

Middag

Rökt torsk. Grönärta. Mynta. Miso. Broccoli. Sikrom. Lardo. 

Vildsvin. Rödkål. Blåbär. Rotselleri. Senap. 

Pepparkaka. Ädelost. 

Frukost

Varm och kall frukostbuffé

Pris: 195 kr
Barnpris (5-12år) : 125 kr
Barnpris (2-4år) : 75 kr

Utvalda helger kl: 08.00-10.30

Boka bord här

Barmenyn serveras kl 11-22.

Restaurang Skogs burgare 189kr 

Gjord på ekologisk högrev från Järinge gård. Serveras med bacon och pommes frites. 

Fish and chips 179kr 

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. 

Chevresallad 169 kr 

Betor, viniagrette, rostade pumpafrön 

Varmrökt laxsallad 179kr 

Bladsallad, ägg, citron, majonnäs 

Toast Skagen halv 139 kr hel 179kr 

Härlig klassisk Skagen på vårt hembakta surdegsbröd  

Svenska charkuterier 175kr 

3 sorters chark, serveras med inlagda grönsaker, GI-knäcke, oliver. 

Svenska ostar 169kr 

3 sorters ost, serveras med marmelad, GI-knäcke, oliver 

Chokladfondant 95 kr 

Serveras med kökets sorbet 

Vaniljpannacotta 95kr 

Serveras med kökets sorbet 

Ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus

Det naturnära läget, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren bidrar starkt till inriktning och framgångar med Restaurang Skog. Vårt välrenommerade kök med prisvinnande kockar erbjuder tillsammans med ett engagerat matsalsteam, ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus.

Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en upplevelse där mat och dryck kombineras i en säsongsinspirerad meny med wow-faktor. Vi arbetar aktivt för att hålla nere matsvinnet tillsammans med våra gäster. Vi föredrar miljömärkta och närproducerade råvaror gärna från gårdar i Roslagen och Uppland.

Matsalen har plats för upp till 200 personer i olika möbleringar och Orangeriet har plats för 45 gäster. Med en panoramavy över skog och sjö blir det lätt att andas och även interiören matchar naturens färger.

Tillsammans med Lisen Sundgren, känd matprofil och forager, har vi utforskat vad växter och miljön i omgivningarna kan erbjuda. Detta märks i våra säsongsanpassade menyer där gran, hägg och ängssyra är exempel på vad som kan finnas med på rätterna som serveras. Det återspeglas också i barens drinkar och i friska utomhusaktiviteter.

– ”Vi vill bidra till att vara en är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska vårt hållbara restaurangkoncept. Vi vill bidra till en hållbar framtid och destinationens attraktionskraft” hälsar teamet i kök och matsal.

Exempel på våra möteskockar utmärkelser i de nationella samt internationella kocktävlingarna i Copper Skillet:

2022 i maj, souschef Sofie Lidén vinner senior VM i Las Vegas.
2022 i mars, souschef Niclas Jansson vinner senior SM i Stockholm.
2022 i september, souschef Niclas Jansson representerar Sverige i EM i Holland.
2019 i mars, souschef Niclas Jansson vinner junior VM i Toronto.

Sigtunahöjdens Restaurang Skogs köksteam