Skogens Guld är tillbaka!
Njut av en weekend i Sigtuna den 19-20 oktober med spa och en gourmetmiddag som är en av årets höjdpunkter i Restaurang Skog. Kockarna serverar ”Skogens guld” på sitt sätt med inspiration av höstens smaker och skafferi!
A Taste of Christmas & Afternoon Tea
Välkommen till en julig weekend och en åttarätters middagupplevelse i tre serveringar den 7-8 december. Lugnet, pyntet och julstämningen sätter sin prägel i hela Sigtuna. Att uppleva det på plats ger en julfeeling som räcker länge.
Våra julpaket är både mysiga och populära– så var därfor ute i god tid med din bokning! Säkra din plats redan idag.
Lunch
Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.
Middag
Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.
Jobba hos oss?
Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats där din kreativitet värderas högt? Restaurang Skog söker alltid efter nya stjärnor att lyfta upp och introducera i vårt team — är det du?
Menyer
Måndag
LUNCH
Falafel. Bulgur. Vitlök. Persilja. Mynta. YoghurtMIDDAG
Stängt.Tisdag
LUNCH
Torsk. Tartarsås. Potatis. Citron. Blomkål. Ärtor. DillMIDDAG
Kalvtartar. Kantarell. Stenbitsrom. Libbsticka. Senapsfrö Flundra. Bella verde. Jordärtskocka. Skaldjur. Dill Äpple. Koriander. Yoghurt. YuzuOnsdag
LUNCH
Lasagne på nöt från Järinge Gård. Tomat. Basilika. Vitlök. OlivoljaMIDDAG
Yellowtail. Broccoli. Jalapeno. Shalottenlök. Brynt smör Lamm. Portabello. Kryddost. Smörgåskrasse. Lök Rödbeta. Björnbär. Choklad. HasselnötTorsdag
LUNCH
Kalv från Järinge Gård. Rågbröd. Pickles. DillMIDDAG
Kalvtartar. Kantarell. Stenbitsrom. Libbsticka. Senapsfrö Flundra. Bella verde. Jordärtskocka. Skaldjur. Dill Äpple. Koriander. Yoghurt. YuzuFredag
LUNCH
Fläskkarré. Bearnaise. Rödvinssås. PotatisMIDDAG
Yellowtail. Broccoli. Jalapeno. Shalottenlök. Brynt smör Lamm. Portabello. Kryddost. Smörgåskrasse. Lök Rödbeta. Björnbär. Choklad. HasselnötMåndag
LUNCH
Falafel. Bulgur. Vitlök. Persilja. Mynta. YoghurtMIDDAG
Stängt.Tisdag
LUNCH
Lasagne på nöt från Järinge Gård. Tomat. Basilika. Vitlök. OlivoljaMIDDAG
Kalvtartar. Kantarell. Stenbitsrom. Libbsticka. Senapsfrö Flundra. Bella verde. Jordärtskocka. Skaldjur. Dill Äpple. Koriander. Yoghurt. YuzuOnsdag
LUNCH
Torsk. Tartarsås. Potatis. Citron. Blomkål. Ärtor. DillMIDDAG
Yellowtail. Broccoli. Jalapeno. Shalottenlök. Brynt smör Lamm. Portabello. Kryddost. Smörgåskrasse. Lök Rödbeta. Björnbär. Choklad. HasselnötTorsdag
LUNCH
Kalv från Järinge Gård. Rågbröd. Pickles. DillMIDDAG
Kalvtartar. Kantarell. Stenbitsrom. Libbsticka. Senapsfrö Flundra. Bella verde. Jordärtskocka. Skaldjur. Dill Äpple. Koriander. Yoghurt. YuzuFredag
LUNCH
Fläskkarré. Bearnaise. Rödvinssås. PotatisMIDDAG
Stängt.Måndag
LUNCH
Indisk daal. Mandel. Koriander. Gurka. Ris. NaanbrödMIDDAG
Gös. Purjolök. Potatis. Skaldjur. Öl Kalv. Chorizo. Svarta vinbär. Rotselleri. Fetaost Hjortron. Getost. Macadamia. Havre. VaniljTisdag
LUNCH
Kalv från Järinge Gård. Potatis. Ättika. Morot. DillMIDDAG
Stängt.Onsdag
LUNCH
Rödtunga. Blåmussla. Bacon. Potatis. Dill. BroccoliMIDDAG
Gös. Purjolök. Potatis. Skaldjur. Öl Kalv. Chorizo. Svarta vinbär. Rotselleri. Fetaost Hjortron. Getost. Macadamia. Havre. VaniljTorsdag
LUNCH
Lammkebab. Yoghurt. Gurka. MyntaMIDDAG
Stängt.Fredag
LUNCH
Kalv från Järinge Gård. Sidfläsk. Svamp. Potatis. Lök. PersiljaMIDDAG
Stängt.Frukost
Varm och kall frukostbuffé
Pris: 195 kr
Barnpris (5-12år) : 125 kr
Barnpris (2-4år) : 75 kr
Utvalda helger kl: 08.00-10.30
Boka bord härBarmenyn serveras kl 11-22.
Restaurang Skogs burgare 189kr
Gjord på ekologisk högrev från Järinge gård. Serveras med bacon och pommes frites.
Fish and chips 179kr
Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron.
Chèvresallad 179kr
Bladsallad, betor, chèvre-ost, rostade frön, honung
Caesarsallad kyckling/räkor 179/189kr
Romansallad, kyckling och bacon eller räkor, balsamico och bakad tomat
Skagensmörgås halv/hel 139/179kr
Skagenröra, surdegsbröd, dill och citron
Svenska charkuterier 175kr
3 sorters chark, serveras med inlagda grönsaker, GI-knäcke, oliver
Svenska ostar 169kr
3 sorters ost, serveras med marmelad, GI-knäcke, oliver
Chokladfondant 95kr
Serveras med kvällens sorbet.
Kvällens dessert 125kr
Kvällens sorbet 45kr
Catering
Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.
Ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus
Det naturnära läget, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren bidrar starkt till inriktning och framgångar med Restaurang Skog. Vårt välrenommerade kök med prisvinnande kockar erbjuder tillsammans med ett engagerat matsalsteam, ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en upplevelse där mat och dryck kombineras i en säsongsinspirerad meny med wow-faktor. Vi arbetar aktivt för att hålla nere matsvinnet tillsammans med våra gäster. Vi föredrar miljömärkta och närproducerade råvaror gärna från gårdar i Roslagen och Uppland.
Matsalen har plats för upp till 200 personer i olika möbleringar och Orangeriet har plats för 45 gäster. Med en panoramavy över skog och sjö blir det lätt att andas och även interiören matchar naturens färger.
Tillsammans med Lisen Sundgren, känd matprofil och forager, har vi utforskat vad växter och miljön i omgivningarna kan erbjuda. Detta märks i våra säsongsanpassade menyer där gran, hägg och ängssyra är exempel på vad som kan finnas med på rätterna som serveras. Det återspeglas också i barens drinkar och i friska utomhusaktiviteter.
– ”Vi vill bidra till att vara en är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska vårt hållbara restaurangkoncept. Vi vill bidra till en hållbar framtid och destinationens attraktionskraft” hälsar teamet i kök och matsal.
Exempel på våra möteskockar utmärkelser i de nationella samt internationella kocktävlingarna i Copper Skillet:
2019 i mars, souschef Niclas Jansson vinner junior VM i Toronto, Canada.
2022 i mars, souschef Niclas Jansson vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2022 i maj, souschef Sofie Lidén vinner senior VM i Las Vegas, USA.
2022 i september, souschef Niclas Jansson representerar Sverige i EM i Holland.
2023 i juni, Ruth Weldegiorgis vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2023 i oktober, Ruth Weldegiorgis vinner senior EM i Rungstedgaard, Danmark.
2024 april, Ruth Weldegiorgis vinner senior VM i New Jersey, USA.
Hållbar matupplevelse
Bokningsförfråga
Kontakta oss
E-post restaurangskog@sigtunahojden.se
Telefon: +46 7-617 422 07
Restaurangchef Hanna Boman
+46 70 712 94 63
Köksmästare Patrik Nilsson
+46 73 511 69 71
Kontakta oss
Ulrika Oja
+46 7-059 222 28
Monika Ruokokoski
+46 7-067 422 10
Annika Tjärnlund
+46 7-047 897 77
Kontakta oss
restaurangskog@sigtunahojden.se +46 76 174 22 07 Restaurangchef Hanna Boman +46 70 712 94 63 Köksmästare Patrik Nilsson +46 73 511 69 71Bästa presenten är en upplevelse!
Välkommen till Sigtunahöjden. Njut av god mat i Restaurang Skog, sov över på hotellet, koppla av i spa eller köp någonting från vår gift shop Gröna Hörnan.
I Restaurang Skog kan du äta frukost, lunch och middag. Här tillagas mat med det bästa som säsongen erbjuder inspirerat av den kringliggande naturen. I Sigtunahöjdens Spa kan du välja en skön spabehandling som passar dig.