Det naturnära läget, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren bidrar starkt till inriktning och framgångar med Restaurang Skog. Vårt välrenommerade kök med prisvinnande kockar erbjuder tillsammans med ett engagerat matsalsteam, ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus.
Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en upplevelse där mat och dryck kombineras i en säsongsinspirerad meny med wow-faktor. Vi arbetar aktivt för att hålla nere matsvinnet tillsammans med våra gäster. Vi föredrar miljömärkta och närproducerade råvaror gärna från gårdar i Roslagen och Uppland.
Matsalen har plats för upp till 200 personer i olika möbleringar och Orangeriet har plats för 45 gäster. Med en panoramavy över skog och sjö blir det lätt att andas och även interiören matchar naturens färger.
Tillsammans med Lisen Sundgren, känd matprofil och forager, har vi utforskat vad växter och miljön i omgivningarna kan erbjuda. Detta märks i våra säsongsanpassade menyer där gran, hägg och ängssyra är exempel på vad som kan finnas med på rätterna som serveras. Det återspeglas också i barens drinkar och i friska utomhusaktiviteter.
– ”Vi vill bidra till att vara en är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska vårt hållbara restaurangkoncept. Vi vill bidra till en hållbar framtid och destinationens attraktionskraft” hälsar teamet i kök och matsal.
Exempel på våra möteskockar utmärkelser i de nationella samt internationella kocktävlingarna i Copper Skillet:
2019 i mars, souschef Niclas Jansson vinner junior VM i Toronto, Canada.
2022 i mars, souschef Niclas Jansson vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2022 i maj, souschef Sofie Lidén vinner senior VM i Las Vegas, USA.
2022 i september, souschef Niclas Jansson representerar Sverige i EM i Holland.
2023 i juni, Ruth Weldegiorgis vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2023 i oktober, Ruth Weldegiorgis vinner senior EM i Rungstedgaard, Danmark.
2024 april, Ruth Weldegiorgis vinner senior VM i New Jersey, USA.