Lunch

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Reservera bord
Köksmästare Patrik serverar middag till gäster

Middag

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Reservera bord

Jobba hos oss?

Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats där din kreativitet värderas högt? Restaurang Skog söker alltid efter nya stjärnor att lyfta upp och introducera i vårt team — är det du?

Läs mer

Menyer

Helgfria vardagar och utvalda helger serverar vi följande tider:

Frukost kl: 07.00 - 10.00   

Lunch kl: 11.45 - 13.30   

Middag kl: 18.00 - 21.30

Observera att öppettiderna kan variera. Kontakta oss för mer information eller maila oss direkt till info@sigtunahojden.se.

Sommarstängt.

Måndag

Stängt.

Tisdag

Stängt.

Onsdag

Stängt.

Torsdag

LUNCH

Kalv från Järinge Gård. Rågbröd. Pickles. Dill

 

MIDDAG

Kalvtartar. Kantarell. Stenbitsrom. Libbsticka. Senapsfrö  

Flundra. Bella verde. Jordärtskocka. Skaldjur. Dill 

Äpple. Koriander. Yoghurt. Yuzu

Fredag

LUNCH

Fläskkarré. Bearnaise. Rödvinssås. Potatis

 

MIDDAG

Stängt.

Frukost

Varm och kall frukostbuffé

Pris: 195 kr
Barnpris (5-12år) : 125 kr
Barnpris (2-4år) : 75 kr

Utvalda helger kl: 08.00-10.30

Boka bord här

Barmenyn serveras kl 11-22.

Restaurang Skogs burgare 189kr

Gjord på ekologisk högrev från Järinge gård. Serveras med bacon och pommes frites. 

 

Fish and chips 179kr

Tempurafriterad torsk med pommes frites, remoulad och citron. 

 

Burratasallad 179kr 

Burrata, pestodressing, rostade frön, ruccola, balsamico och bakad tomat

 

Caesarsallad kyckling/räkor 179/189kr 

Romansallad, kyckling och bacon eller räkor, balsamico och bakad tomat

Skagensmörgås halv/hel 139/179kr 

Skagenröra, surdegsbröd, dill och citron

Svenska charkuterier 175kr 

3 sorters chark, serveras med inlagda grönsaker, GI-knäck, oliver

 

Svenska ostar 169kr 

3 sorters ost, serveras med marmelad, GI-knäcke, oliver 

 

Chokladfondant 95kr 

Serveras med kvällens sorbet.

 

Kvällens dessert 125kr 

Kvällens sorbet 45kr 

Catering

Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.

Läs mer och beställ

Ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus

Det naturnära läget, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren bidrar starkt till inriktning och framgångar med Restaurang Skog. Vårt välrenommerade kök med prisvinnande kockar erbjuder tillsammans med ett engagerat matsalsteam, ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus.

Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en upplevelse där mat och dryck kombineras i en säsongsinspirerad meny med wow-faktor. Vi arbetar aktivt för att hålla nere matsvinnet tillsammans med våra gäster. Vi föredrar miljömärkta och närproducerade råvaror gärna från gårdar i Roslagen och Uppland.

Matsalen har plats för upp till 200 personer i olika möbleringar och Orangeriet har plats för 45 gäster. Med en panoramavy över skog och sjö blir det lätt att andas och även interiören matchar naturens färger.

Tillsammans med Lisen Sundgren, känd matprofil och forager, har vi utforskat vad växter och miljön i omgivningarna kan erbjuda. Detta märks i våra säsongsanpassade menyer där gran, hägg och ängssyra är exempel på vad som kan finnas med på rätterna som serveras. Det återspeglas också i barens drinkar och i friska utomhusaktiviteter.

– ”Vi vill bidra till att vara en är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska vårt hållbara restaurangkoncept. Vi vill bidra till en hållbar framtid och destinationens attraktionskraft” hälsar teamet i kök och matsal.

Exempel på våra möteskockar utmärkelser i de nationella samt internationella kocktävlingarna i Copper Skillet:

2019 i mars, souschef Niclas Jansson vinner junior VM i Toronto, Canada.
2022 i mars, souschef Niclas Jansson vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2022 i maj, souschef Sofie Lidén vinner senior VM i Las Vegas, USA.
2022 i september, souschef Niclas Jansson representerar Sverige i EM i Holland.
2023 i juni, Ruth Weldegiorgis vinner senior SM i Stockholm, Sverige.
2023 i oktober, Ruth Weldegiorgis vinner senior EM i Rungstedgaard, Danmark.
2024 april, Ruth Weldegiorgis vinner senior VM i New Jersey, USA.

Hållbar matupplevelse

Jobba hos oss?

Vill du arbeta på en inspirerande arbetsplats där din kreativitet värderas högt? Restaurang Skog söker just nu efter en engagerad kock. Är du vem vi söker?

Middag med guldkant

Uppgradera konferensmenyn, låt vårt köksteam sätta guldkant på er middag. Denna middag kan du boka i kombination med ditt konferenspaket.

Lunch i Sigtuna

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Middag i Sigtuna

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Middag med guldkant

Uppgradera konferensmenyn, låt vårt köksteam sätta guldkant på er middag. Denna middag kan du boka i kombination med ditt konferenspaket.

Lunch i Sigtuna

Njut av god mat och vacker utsikt över Mälaren. Måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ost, kex och kaffe.

Middag i Sigtuna

Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse inspirerad av säsongens smaker. Måndag till torsdag dukar Restaurang Skog fram en hållbar trerätters middag.

Catering i Sigtuna

Restaurang Skog erbjuder hållbara och kvalitativa cateringmenyer för din fest i Sigtuna. Med säsongens ingredienser i fokus levererar vårt köksteam en varierad och läcker cateringmeny.