Sigtunahöjdens Restaurang Skogs köksteam

Ett hållbart restaurangkoncept nära naturen

I Restaurang Skog skapar och erbjuder vi ett hållbart restaurangkoncept med naturen i fokus. Vårt naturnära läge, med skogen inpå knuten och utsikt över Mälaren avgjorde namnval och inriktning. Restaurang Skogs kök är välkänt och omtyckt. Många av våra kockar har vunnit och fortsätter vinna fina utmärkelser och priser.

Lisen Sundgren, känd matprofil, har bidragit med inspiration och kunskap. Tillsammans med köket har hon varit med och inspirerat till en meny som innehåller flera råvaror som växer runt knuten. Gran, hägg och ängssyra är sådant som kan ingå i de rätter som serveras. Detta återspeglas även i baren där drinkar serveras med olika siraps och dekorationer gjorda på råvaror från närområdet.

– “Sigtuna är en spännande matdestination som lockar fler att hitta hit och utforska utbudet av krogar och restauranger. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft, därför är utvecklingen av ett spännande restaurangkonceptet viktigt för oss”, säger vd Lotta Boman.

Utmärkelser:
2022 i maj blev vår kock Sofie Lidén seniorvärldsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Las Vegas.
2019 blev vår souschef Niclas Jansson juniorvärldsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto.

2022 i september tävlar vår souschef Niclas Jansson i seniorfinalen av Copper skillet i Holland. Han kvalificerade sig och vann sverigefinalen i mars.

Kommande höjdpunkter!

Vi har nu sommarstängt och laddar batterierna inför kommande event. Höstens höjdpunkt, middagsupplevelsen ”Skogens Guld” med 12 rätter, är inplanerad till lördagen den 15 oktober. För dig som redan längtar efter jultider kan vi meddela att ”A Taste of Christmas” – en julinspirerad middagsupplevelse, återkommer lördagen den 3 december.

Bordsbokningen öppnar i augusti med mer information. Tills dess ha en riktigt fin sommar!

Lunch

Varje vecka (med undantag av helgdagar) måndag – fredag serveras vår generösa lunchbuffé kl. 12.00-13.30. På lunchbuffén dukar vi fram soppa, olika sallader, varmrätt, nybakat bröd, ostar och kaffe på maten. Under den varma årstiden sitter du och ditt sällskap med fördel ute på den härliga verandan med milsvid utsikt. Vår lunch finns även som take-away.

Reservera bord
Köksmästare Patrik serverar middag till gäster

Middag

Varje vecka (med undantag av helgdagar) måndag – torsdag kan du boka bord till middag. Bjud med nära och kära till en middagsupplevelse där menyn följer årstidernas växlingar. Perfekt om ni vill fira en högtidsdag eller bara smita i väg från vardagen. Restaurangen håller även öppet utvalda helger, kontakta oss i förväg för information.

Reservera bord

Catering

Ska du bjuda in till kalas och fest hemma? Boka catering från Restaurang Skog, vi underlättar för dig och gör jobbet så du kan fokusera på dina gäster. Välj bland olika menyer och boka gärna till personal och porslin om du vill.

Läs mer och beställ

Menues

We are open every weekday from 9 am to 4 pm (open in the evening when booking a conference)

Monday

Lunch

Closed

Dinner

Closed

Tuesday

Lunch

Closed

Dinner

Closed

Wednesday

Lunch

Closed

Dinner

Closed

Thursday

Lunch

More info to come.

Dinner

More info to come.

Friday

Lunch

More info to come.

Dinner

More info to come.

Breakfast Monday to Friday 09-10

Cold breakfast plate SEK 125
Hot breakfast plate with scrambled eggs, bacon or smoked salmon SEK 145

The bar menu is served from 11 am to 10 pm.

Today's lunch buffet - SEK 225

Also includes salad, soup, coffee and tea.

Today's main course - SEK 145

Restaurant Skogs burger SEK 189

Made on organic high reef from Järinge Gård. Served with truffle emulsion, bacon, cheese and french fries. (4.9 kg CO2e)

Fish & amp; chips - SEK 179

Tempura-fried cod with french fries, remoulade and lemon. (1.4 kg CO2e)

Chevré Salad - SEK 169

Beets, nettle vinaigrette, roasted seeds

Skagentoast - Half SEK 129, full SEK 169

Delicious classic skagen on our homemade sourdough bread.

Restaurangs Skogs Smörgås - SEK 189

Today's protein, mayonnaise, pickles, french fries.

Cheese and charcuterie for 2 people - SEK 249

3 kinds of cheese and charcuterie, served with pickled vegetables, jam, GI crackers, olives.

Chocolate fondant - SEK 95

Served with the kitchen sorbet.

Vanilla panna cotta - 95 kr

Served with the kitchen sorbet.

Vår matfilosofi

Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.

Ett gemensamt engagemang och intresse ligger till grund för att skapa en wow-upplevelse i form av en perfekt kombination av mat och dryck.
På Sigtunahöjden är alla måltider genomtänkta för att ge dig energi som gör att du har ork att jobba fokuserat en hel dag, även det är hållbarhet för oss. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer.

Med en panoramautsikt över skogen och Mälaren följer du naturens skådespel. Likväl som i resten av huset följer vi i kök och matsal årets alla säsonger för att skapa en överraskande upplevelse vid varje återkommande besök.