Aktiviteter
tillför ny energi

Våra aktiviteter är till för alla oavsett förutsättningar och kan genomföras hela året oberoende av väder.

Underskatta inte lekens betydelse för gruppens möjlighet att slappna av och dra på mungiporna. Med nya intryck tänker vi lättare innovativa tankar. Låt det övergripande syftet med mötet ta plats i era aktiviteter, oavsett om ni ger er ut på en löprunda eller löser kluriga uppgifter tillsammans.

Förutom aktiviteter i egen regi samarbetar vi med aktivitetsbolagen Puls och Aventi.

Aktivitet bokar du genom att fylla i vilken du vill utföra i bokningsförfrågan. Alla priser är exklusive moms.

Bokningsförfrågan
Team på väg till Sigtunahöjden
Fest i Sigtuna
Konferens i Sigtunahöjdens lokal Central Park

Kreativ träning med Vardagsatleterna!

Väck nya tankar och hälsosamma beteenden med kollegorna!

Med 35 års erfarenhet inom branschen har träningsexperterna Tessan och José utbildat instruktörer samt ledare inom träning och näringslivet. De har även medverkat i workshops runtom Sverige och internationellt. Tillsammans med Vardagsatleterna får du lära dig om olika träningskoncept anpassat efter din nivå samt konkreta tips om hur du skapar bättre vanor i livet. Tessans och Josés mål är att tillsammans med dig skapa bättre vanor som funkar för just dig och din livssituation.

Släng på dig träningskläderna med kollegorna för ett effektivt och roligt teambuilding pass anpassat på individnivå.

Träna tillsammans med utsikt över Mälaren eller inne i våra öppna och fräscha lokaler. Med hjälp av Vardagsatleternas kreativa träningsmetoder är detta träningspaket perfekt för dig som vill testa olika träningskoncept och bryta mönster. Tessan och José använder sig av träningskonceptet Moveoo.

Under passet får du och dina kollegor ta del av träning med glädje, massa skratt och fokus på inkluderande hälsosamma aktiviteter för alla åldrar och förutsättningar.

Tid: 40-45 minuter.
Pris: vid förfrågan.

Samla ihop teamet och ta del av Vardagsatleternas föreläsning om hur du skapar en aktivare vardag i privatlivet och arbetsplatsen.

Denna föreläsning erbjuder tips och inspiration kring hur du bäst utvecklar dina fysiska såväl som ”mentala” muskler. Perfekt för dig som vill skapa bättre vanor på arbetsplatsen men vet inte var du ska börja.

Tid: 1 timme.
Pris: vid förfrågan.

Väck kropp och sinne med en kvarts Boost innan nästa möte!

Under konferensen är det lätt att man sitter länge. Därför vill vi uppmuntra dig att få igång cirkulationen innan fikapausen med en effektiv och rolig Energizer.

Vardagsatleterna guidar dig och dina kollegor genom enkla övningar för att skapa en hälsosammare vardag. Övningar som ni sedan kan ta med er tillbaka till arbetsplatsen.

Tid: 15 minuter.
Pris: vid förfrågan. 

Stearinljustillverkning

Vid Wenngarns slott ligger Sigtuna stearinljusfabrik. Lyssna på en intressant genomgång av ljustillverkning för att sedan baka egna snöbolls ljus. Efter en bensträckare frostar ni dem och får med er 3 st hem för att visa eller ge till familj och vänner.

Tid: 2 – 2,5 timmar.
Pris: 3000 kr och sen tillkommer 400 kr/person.

Sinnespromenad

Lämna in mobilen hos oss och ta en paus i naturen runt Sigtunahöjden. Vi erbjuder kassar med sittunderlag, termos och en sinneskarta där vi har märkt platser där ni kan sätta er ned. Drick kaffe eller te under tiden ni reflekterar över dagen tillsammans.

Kartan hämtar ni vid receptionen eller beställer kassar i förväg hos mötesplaneraren.

Yoga

Yoga är nyttigt såväl för kroppen som för sinnet. Yoga hjälper dig att sätta rätt fokus inför dagen eller avrunda en intensiv dag med välförtjänt återhämtning och skapar tid för reflektion. Yogan går att boka upp till 20 personer.

Tid: 20-60 minuter
Pris: från 3500 kr.

Jaktskyttesimulator

Ni guidas lättsamt och professionellt av vår instruktör. Välj olika miljöer: älgskyttebana, björnjakt, lerduveskytte, ripjakt på fjället eller andjakt i sjömiljö. Max 12 personer.

Tid: från 1 timme.
Pris: på förfrågan.

Skogsbad med Lisen Sundgren

För er naturälskare rekommenderar vi Skogsbad. Denna aktivitet är inte en vanlig skogspromenad, ni rör er i ett lugnt tempo med naturexperten Lisen Sundgren som erbjuder möjligheter att öppna era sinnen för allt skogen har att erbjuda. Skogsbad går ut på att ta det lugnt och ”bada” i skogens sinnesintryck.

Inled konferensen med en sinnesöppnande promenad som hjälper er att sätta tonen för en kreativ och produktiv dag. Denna promenad gör det lättare att lyssna in andra och fatta beslut där hjärta och hjärna får bestämma tillsammans.

Före eller efter lunch lär ni er att identifiera och använda fem vilda ätliga växter i säsong. Tillsammans plockar vi växter som används i er mat och dryck.

Dagen avrundas därefter med en stunds meditation. Medveten närvaro hjälper oss att integrera och processa det vi gjort och lärt oss under dagen, perfekt för dig som vill hjälpa teamet att reflektera över dagens innehåll.

Tid: runt 2-3 timmar (runt 30–60 minuter per tillfälle).
Pris: 12 000 kr för 20 personer. Sedan tillkommer 200 kr/person + reseersättning.

Inled eller avrunda konferensen med medveten närvaro i naturen. Med hjälp av naturen rinner stressen av oss och gör oss mer kreativa, produktiva och samarbetsvilliga. Många upplever att de genom naturkontakt blir gladare, mer närvarande och får mer energi. En perfekt aktivitet för att sätta rätt fokus för eller avrunda ett viktigt möte.

Tid: 1-3 timmar.
Pris: 7500 kr, för 15 personer, sedan tillkommer 150 kr/personer + reseersättning.

Kom med på vandring där vi smakar, doftar och lär oss om hur växter kan användas till mat, dryck och bättre hälsa. Vi inleder med en smak- och doftövning för att öppna våra sinnen och bli mer närvarande för att ta in naturen. Vi plockar även med oss växter till köket som kockarna använder till mat och dryck.

Tid: 1–2 timmar.
Pris: 7500 kr för 15 personer, sedan tillkommer 150 kr/personer + reseersättning (OBS max 30 personer).

Starta morgonen med 30 minuters meditation, andningsövningar eller en guidad tur av sinnespromenaden. På förmiddagen gör ni 15 minuters andningsövningar utomhus. Det erbjuds även en längre paus på 30 minuter under dagen, där du tar en promenad för att hitta ätliga vilda växter i säsong. Dagen avslutas med naturkontakt och meditation i naturen, samtal och te.

Tid: 1-2 timmar.
Pris: 12 000 kr för 20 personer. Sedan tillkommer 200 kr/personer + reseersättning.

Konferensaktivitet Skogsbad med Lisen Sundgren på Sigtunahöjden

Jacuzzi

Boka er egen jacuzzi och få en stund med total avkoppling. Sjunk ner i ett härligt bad under bar himmel och med otrolig utsikt över Mälaren. Vi ställer fram dryck och snacks efter önskemål. Upp till 6 personer per pool.

Pris: 1500 kr/timme och pool.

Relax & massage

Unna dig och dina kollegor en avkopplande aktivitet med relax, bubbelpool samt massage i vårt avslappnande spa!

Pris: 3600 kr. 1 timme ca 6-12 pers.
Pris: 7200 kr. 2 timmar ca 12-24 pers.

Padel med WE Sigtuna

Padel är en social aktivitet som passar många, samtidigt som den är lätt att lära sig. Utmana kollegorna i Sveriges just nu snabbast växande sport!

Tid: 1 timme.
Pris: på förfrågan.

Cykling

Flowtrail som slingrar sig genom skogen, XCO-bana, pumptrack och ett teknik-område. Här finns även verkstad, cykeltvätt och cykelförvaring.

Pris och upplägg på förfrågan.

Ginprovning

Testa dina gin kunskaper med en ginprovning. Imponera familj och vänner med dina nyvunna kunskaper efter konferensen.

Pris: på förfrågan.

Inspirerande föreläsningar

Vi har kontakt med flera inspirerande föreläsare och tipsar er gärna om vem som skulle passa på er konferens. Vi har samarbete med experter som Tomas Gustafsson, Svante Randlert, Barbro Fällman, Anders Hedin och många fler.

Tid: 1 timme.
Pris: på förfrågan.

Kreativt måleri

Låt kreativt måleri tillsammans med glädje och nyfikenhet ta plats utan krav på prestation. Målar gör ni inne i våra lokaler eller utomhus om vädret tillåter. Ni får tillgång till målarduk, färger och instruktioner. Aktiviteten kräver inga förkunskaper, men tillför glädje och energi som är viktigt för ett framgångsrikt möte. Max 30 personer.

Tid: runt 1-2 timmar.
Pris: 1500 kr/grupp + 250 kr/person.

Upptäck Sigtuna

Följ med en av stadens auktoriserade guider och upptäck Sigtuna, Sveriges första stad med en 1000-år lång historia. Vi passerar runstenar, kyrkoruiner och stadens berömda rådhus. Ingår: frisk luft, motion samt en härlig natur- och kulturupplevelse.

Pris: 1895 kr/timme per grupp om max 15 personer, med reservation för förändringar.

Ostprovning

Ost-Ola bjuder dig och ditt sällskap på en god ostresa. Under provningen serveras ni sex olika ostar serverad med kex och marmelad. Njut av god ost och lyssna på inspirerande historier om hanteringen av ostar från experterna på Fromageriet.

Tid: 50-90 minuter.
Pris: på förfrågan.

Paddla kajak

Ta med dina kollegor och paddla ut på ett kajak-äventyr tillsammans. Njut av Sigtunas vackra miljö och känn er som ett med naturen. Passar grupper från 8 till 60 personer.

Tid: från 1,5 timme.
Pris: startavgift på 3500 kr. Tillkommer 550 kr/person.

Picknick

Trött på att sitta inomhus hela dagarna? Ta med eftermiddagsfikat i en picknick korg och håll resten av mötet utomhus. Blir en skön omväxling för dig och teamet efter en lång arbetsvecka.

Pris: 175 kr per person.

Inspiration & Kunskap

15 enkla och roliga aktiviteter till kick-offen

Aktiviteter är ett viktigt inslag på alla kick-offer. Genom roliga och utmanande kick-off aktiviteter höjs energin, engagemanget och gemenskapen hos teamet.

10 enkla konferensaktiviteter med tema skog & natur

Drömmer du om att byta mötesrummet mot en heldag i skogen? Då är du inte ensam! Många längtar bort från storstadsstressen, utnyttja det i din kommande konferens.

Aktiviteter till kick-offen - 11 aktiviteter med distans

En viktig del av kick-offen är roliga, sammansvetsande aktiviteter. Här tipsar vi om lyckade utomhusaktiviteter, lekar och äventyr som många använde sig av under pandemin.