Aktiviteter
tillför ny energi

På Sigtunahöjden erbjuder vi aktiviteter både inomhus och utomhus året runt. När sinnena får nya intryck kan vi lättare tänka nya tankar och bygga kreativa associationer. Underskatta därför inte lekens betydelse för gruppens möjlighet att slappna av och dra på mungiporna. Låt det övergripande syftet med mötet ta plats i era aktiviteter, oavsett om ni ger er ut på en löprunda tillsammans eller löser kluriga uppgifter.

På  Sigtunahöjden Spa  njuter du av en avkopplande miljö i vår relaxavdelning, bastu och våra utomhusjacuzzis.

Vi har även samarbetspartners för att genomföra liknande aktiviteter som dessa. Aktivitetsbolaget Puls tar till exempel med er på kajakturer eller teambuildande utmaningar. Nästan bara fantasin sätter gränserna för vad ni kan göra under ert möte hos oss!

Konferens på Sigtunahöjden

Föreläsning med Tomas Gustafsson

Möt den trefaldige guldmedaljören Tomas Gustafson. Med mer än trettio års erfarenheter från idrotten och engagemang inom näringslivet har han en säker grund att stå på. Han deltog själv i fyra olympiska spel och har sedan arbetat i olika positioner inom den olympiska världen vid totalt femton Olympiska Spel.

Läs mer

Tomas resonerar om:

  • Målbilder och funderar över om potentialen är större än nuvarande prestationer
  • Inställning och resonerar om vilken nivå du har på ditt utförande
  • Utveckling och ställer frågan om vi har gjort läxan för att nå dit vi vill
  • Mod som den viktigaste faktorn för att våga testa idéer
  • Ledaren som strategisk, beslutsmässig, handlingskraftig mästare som coachar och inspirerar
  • Meningsfullhet och närvaro för uthållighetens skull och medvetenhetens kraft


Föreläsningarna är levande och inspirerande oavsett om det handlar om att sträva mot olympiska medaljer eller att sig an arbetslivets utmaningar. Föreläsningarna är ca 45 min långa.

Padel i samarbete med WE Sigtuna

Padel är en social aktivitet som passar många, samtidigt som den är lätt att lära sig. Utmana kollegorna i Sveriges just nu snabbast växande sport!

Cykling

Flowtrail som slingrar sig genom skogen, XCO-bana, pumptrack och ett teknik-område. Här finns även verkstad, cykeltvätt och cykelförvaring.

Ostprovning

Ost-Ola bjuder dig och ditt sällskap på en god ostresa. Runt en timme serveras ni sex olika ostar serverad med kex och marmelad.

Jaktskyttesimulator

Ni guidas lättsamt och professionellt av vår instruktör och väljer mellan olika miljöer: älgskyttebana, björnjakt, lerduveskytte, ripjakt på fjället eller andjakt i sjömiljö.

Sinnespromenad

Hämta era kassar som vi har packat med sittunderlag, termos och en karta. Mobiltelefonen lämnar ni i tryggt förvar för att sedan gå ut för att uppleva naturen runt Sigtunahöjden. Kartan har vi märkt ut med platser där ni kan sätta er ner och och dricka ert te/kaffe och såklart få tid för reflektion. Hämta en karta till dig själv eller förbeställ packade kassar till mötesgruppen.

Paddla kajak

Ta med dina kollegor och paddla ut på ett kajak-äventyr. Njut av Sigtunas vackra miljö och känn er som ett med naturen. Kontakta oss för att boka. Startavgift 3500 kr + 650 kr/person ex moms.

Yoga

Yoga är nyttigt för kroppen såväl som för sinnet. Varför inte avsluta en intensiv dag med välförtjänt återhämtning.

Relax & massage

Unna dig och dina arbetskamrater en avkopplande aktivitet med relax, bubbelpool samt massage i vårt fina minispa! För den lilla eller medelstora gruppen, ca 6-24 personer.

Pris 1 timme 6-12 pers: 3600 kr ex moms.
Pris 2 timmar 12-24 pers: 7200 kr/ ex moms.

Upptäck Sigtuna

Följ med en av stadens auktoriserade guider och upptäck Sigtuna, Sveriges första stad och dess 1000-åriga historia. Vi passerar runstenar, kyrkoruiner och stadens berömda rådhus. Ingår: frisk luft, motion samt en härlig natur- och kulturupplevelse.

Pris 1895 kr/timme ex moms, med reservation för förändringarYoga är nyttigt för kroppen såväl som för sinnet. Varför inte avsluta en intensiv dag med välförtjänt återhämtning.

Stearinljustillverkning med Sigtuna Stearinljusfabrik

Hitta på någonting annorlunda tillsammans när vi bjuder vi in stearinljustillverkning i samarbete med Sigtuna Stearinljusfabrik.

Vid Wenngarns slott utanför Sigtuna ligger Sigtuna stearinljusfabrik. Stöp ljus tillsammans i en mindre grupp under 2,5 timmar och skapa snöbollsljus, stjärnljus och handstöpta ljus som du sedan får chansen att ta med hem. Om ni önskar bjuds det även på gott att äta och dricka. En mysig aktivitet som passar de allra flesta!

Skogsbad med Lisen Sundgren

För er med ett starkt hållbarhetsfokus rekommenderar vi Skogsbad. Skogsbad går ut på att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintryck från skogen. En Skogsbadsvandring är något annat än en vanlig skogspromenad – ni rör er i ett långsamt tempo med en guide som erbjuder möjligheter att öppna era sinnen för allt vad skogen erbjuder. Långsamt och uppmärksamt låter ni dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna. Vid flera tillfällen får ni tillfälle att stanna upp och dela erfarenheter med gruppen.

Läs mer

Skogsbad eller shinrin yoku som det också kallas kommer från Japan där man upplevde att befolkningen var för stressad och tog därför med dem ut i naturen. Det handlar om att känna in skogen med alla sina sinnen och sakta ner. Förutom förbättrat immunförsvar får också personer som vistas i skogen sänkt blodtryck, lägre stressnivåer och minskad ångest. Lisen Sundgren som är expert på örter och vilda växter är er guide i skogarna utanför Sigtunahöjden. Idag finns 48 officiella skogsbadsskogar i Japan och fenomenet sprids över världen.

7500 kr/grupp om 8 personer. Därefter 350 kr/person ex moms.

Beräknas ta ca 2h. Genomförs april-september

Max antal: 15 personer.

Jacuzzi

Boka er egen jacuzzi och få en stund med total avkoppling. Sjunk ner i ett härligt bad under bar himmel och med otrolig utsikt över Mälaren. En riktig kropp-och-själ-upplevelse med hög stämningsfaktor. Vi ställer fram dryck och snacks efter önskemål.

Kreativt måleri

Låt kreativt måleri tillsammans med glädje och nyfikenhet ta plats utan krav på prestation.
Som grupp får ni tid för reflektion och eftertanke. Här används inga förebilder utan var och en hämtar inspiration utifrån egna erfarenheter. Ni målar inne i våra lokaler eller utomhus om vädret tillåter. Ni får tillgång till målarduk, färger och instruktioner. Din tavla tar du såklart med hem som minne av ett framgångsrikt möte hos oss.
Aktiviteten kräver inga förkunskaper men tillför glädje och energi som är så viktigt för att uppnå ett framgångsrikt möte.

Vår hälsoinnovatör Lena Sahlqvist är er lärare. Lena har bland annat hållit flera kurser i Vedic Art.

1500 kr/grupp + 250 kr/person ex moms.

Beräknas ta ca 1-2h.