Boka

Hållbarhet på Sigtunahöjden

Vi arbetar för att göra er nästa konferens mer hållbar och miljövänlig. Vi tar  ansvar för de krav och behov  som människor, företag och miljön har på oss.

skog mälaren miljö natur

Vi andas hållbart

Historien säger att kung Erik Segersäll behövde en plats för människor att mötas på och grundade Sigtuna i slutet av 900-talet. Staden har vi kvar som arv. Vi fortsätter att mötas idag, 1000 år senare och vi vill att människor ska kunna mötas här i framtiden. Därför är miljöansvaret någonting väldigt viktigt för oss.

Tillsammans ska vi lyckas med att skapa minsta möjliga påverkan men största möjliga avtryck för framtiden. 

Vi skapar hållbara och  framgångsrika möten med  upplevelsen i fokus. Det gör vi genom att ta  ansvar för de krav och behov  som människor, företag och miljön har på oss. 

Vi är en del av ett kretslopp

Vi tänker kretslopp och vet att vi är en del av ett sammanhang. Vi vill visa att vi bryr oss. Det kan vara enkla saker som mindre tallrikar för att minska matsvinnet eller sy arbetskläder av färgglada återvunna gardintyger. Det ska vara skojigt och lätt, det ska kännas bra i magen att göra gott.

Små ändringar gör skillnad, i möteslokalen uppmuntrar vi våra gäster att släcka lampan när de går ut och alla hjälpmedel är miljömärkt,  whiteboard-pennor, bläckpennor, block och blädderblock. 

Vi är också sedan lång tid tillbaka Svanen-märkta och ställer hårda miljökrav på alla våra leverantörer.

2019 blev Sigtunahöjden utsedd till Årets Hållbara Företag av Näringslivsgalan Sigtuna.

"Det ska vara skojigt och lätt, det ska kännas bra i magen att göra gott"

bi bikupor biologisk mångfald

Bikupor för mångfald

Vi har två bikupor för att öka den biologiska mångfalden och varje år skördar vi ca 50 kg honung som du får smaka på. Vi har inga produkter med palmolja eftersom vi vet att dessa har en negativ miljöpåverkan. 

Biobränsle för flyg

Vårt hållbarhetsarbete stannar inte innanför våra dörrar. Vi vill vara med och påverka. Vi är en del av ett större hållbarhetsnätverk i regionen där vi samarbetar för att gemensamt kunna göra mer. Exempelvis är vi med i satsningen på Fly Green Fund, biobränsle för flyget. Ska du ha ett möte där deltagarna flyger till mötesplatsen är Fly Green Fund ett bra alternativ för att reducera ert klimatavtryck.

Afternoon Tea Sigtuna
Svenska mötespriset 2020

Hållbar och klimatsmart mat

Vi lägger stor omsorg på maten som serveras hos oss. Utöver att vi ofta serverar vilt och har en mycket hög andel ekologiska råvaror köper vi även in hela djur från närliggande gårdar där inget går till spillo. På temat matsvinn serverar vi också fika i mindre bitar för att slippa slänga stora bakverk som stått framme för länge. Här hittar du tips på hur du själv kan påverka måltiderna på konferensen att bli så hållbar som möjligt.

Hotell och städ

Sigtunahöjdens team på housekeeping arbetar aktivt för att tvätta så lite som möjligt men också för att textilierna ska hålla så länge som möjligt.

I den här filmen får du se hur vi arbetar med hållbarhet när det kommer till just städning och hotell.

Årets Miljöinitiativ 2020

Under Svenska Mötespriset 2020, som anordnas av Svenska Möten, blev vårt arbete de globala målen utnämnt till Årets Miljöinitiativ. Läs mer här.

Noll tolerans mot mobbning

Sedan länge stöder Sigtunahöjden Noll Tolerans mot Mobbning. De arbetar för att motverka mobbning och kränkande behandling med hjälp av föreläsningar och kostnadsfritt undervisningsmaterial. Med hjälp av företagssponsorer kan de driva arbetet framåt för att varenda unge ska ha rätt till en trygg och säker skolmiljö.

Vi arbetar självklart efter samma devis på Sigtunahöjden, hos oss är det noll tolerans mot mobbning.

Vill ni veta mer om Noll Tolerans mot Mobbning kan ni läsa mer på deras hemsida.

kollegor personal klänningar
Silversponsor team rynkeby
Nattvandrarna sigtuna

Team Rynkeby för Barncancerfonden

Team Rynkebyfonden driver välgörenhetsprojekt i sju länder som syftar till att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar. I Sverige går alla medel oavkortat till Barncancerfonden. Varje år cyklar Team Rynkeby (God Morgons deltagare) till paris för att uppmärksamma projektet. Totalt kommer över 2100 cyklister från 57 lag att cykla till Paris. Sigtunahöjden är stolta sponsorer.

Nattvandrarna Sigtuna

Vi stödjer nattvandrarna i Sigtuna stad. En ideell grupp med föräldrar och vuxna, vars uppdrag är att synas ute på stan, företrädelsevis under helgkvällar och nätter.